• Menu
  • Menu

Cum ne ferim de țepe în vacanță? Emisiune Plan Detaliu, Digi24

Pentru mulți vacanța este momentul acela unic din an în care au într-un final ocazia să se deconecteze. Uneori, așa cum povestește cineva în materialul video de mai jos, din cauza bucuriei vacanței suntem luați de val și uităm să verificăm temeinic de la cine cumpărăm. Iar noi nu credem în praful băgat sub preș, ci mai mult în expunerea și curățarea lui.

Cei de la emisiunea Plan Detaliu de la Digi 24 au abordat subiectul țepelor în turism într-un material amplu despre legi amânate, legislație în vigoare, recomandări și sfaturi utile. Cum evităm țepele turistice și în general cum rezolvăm problemele atunci când suntem puși în diverse situații?

În material găsiți exemple de țepe și probleme în turism, soluții, dar și metode de rezolvare. În acest material am apărut și noi, vă invităm așadar să îi dați un play.

Țepe în turism

Dacă nu vorbim despre țepe, probleme și situații neplăcute, asta nu înseamnă că ele nu există. Așadar nu e teamă să folosim termenul țeapă pe blog. Uneori se întâmplă să ai probleme pentru că nu ai fost tu atent. Alteori pur și simplu îți iei țeapă și rămâi și fără bani luați și fără vacanță.

Tocmai din această cauză e bine să căutați informații despre compania cu care urmează să lucrați. Am mai povestit în acest articol despre cum să vă feriți (sau măcar să încercați să vă feriți de probleme) atunci când vă rezervați concediul.

În primul rând depunde puțin efort să te interesezi dacă agenția sau asociația de turism funcționează legal! Dacă au licență valabilă.
Verifică dacă au poliță de asigurare valabilă.

Din material aflați și când puteți cere compensații, dar și care sunt drepturile călătorilor sau la cine puteți apela.

  1. Întârzieri de zboruri.
  2. Anularea zborurilor.
  3. Pierderea sau deteriorarea bagajului.

Experiența noastră

Chiar dacă am trecut prin foarte multe situații, din fericire țepe majore nu ne-am luat, sperăm nici să nu ne luăm. Cât despre  întrebarea cum ne facem vacanța – să fie pe cont propriu sau cu agenție?, să știți că sunt avantaje și dezavantaje pentru ambele situații și e o alegere ce ține mai mult de voi și stilul vostru.

Am întâlnit oameni ce sunt totaaal împotriva agențiilor, a tururilor organizate și așa mai departe, în timp ce avem prieteni apropiați care preferă agențiile. Putem înțelege ambele tabere iar vouă vă recomandăm să apelați la profesioniști atunci când este cazul.

Ai mai avea lucruri de adăugat pe subiect? Ai fost în situații asemnănătoare neplăcute? Cum s-au rezolvat?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments