• Menu
  • Menu

Cum m-au schimbat călătoriile ultimilor ani?

Eram un om destul de fricos. Încă sunt uneori. Și ca să schimb asta m-am tot pus în situații dificile. Nu am învățat încă neapărat cum să îmi fie mai puțin frică, ci doar cum să o gestionez.

Mi-a plăcut mult cum au concluzionat cei de la Iqads aici:

Simona si Alex ne spun cum traiul nomad e mai putin despre ce faci si mai mult despre ce devii – cineva care, in loc sa se sperie, apuca haosul de undeva.

Iar viața noastră este deseori 90% haos. 🙂 Ce-am învățat?

Să nu mă mai panichez. Iau situațiile pe rând, cum vin.

Am învățat despre secretele unei afaceri în turism. Și am apucat să vedem mai multe moduri de a avea o afacere de succes. Toate aveau însă în comun atmosfera, indiferent de cum își organizau lucrurile în spate.

În fotografia de mai jos un desen primit cadou de la doi oaspeți foarte fericiți.

Să ghicesc oamenii, chiar dacă nu mereu îmi urmez instinctul cu privire la ei. În ultimii trei ani am interacționat cu foarte mulți oameni de foarte multe feluri. Profesori, antreprenori, extrem de tineri sau trecuți de ceva timp de prima tinerețe.

Și am învățat că nu ești niciodată nici prea bătrân și nici prea tânăr să călătorești. Să faci ceva ce îți place, să descoperi și să-ți urmezi o pasiune.

Uneori am plecat cu prejudecăți în bagaj iar ajunsă la fața locului am fost nevoită să le las jos. Să încerc să văd lumea și din papucii celuilalt.

Să mă adaptez. Azi la cinci stele, mâine la cort. Încă lupt cu adaptarea la temperaturi extreme, dar aia este altă poveste. Ridic și eu din umeri și spun ca asiaticii: same, same. Mă întreba mama săptămâna trecută după o perioadă în care am tot fost pe drum: și? cum e înapoi la tine acasă? Cum să fie. Bine, peste tot e bine. Nu pot spune că mai am chestia aia: aaah, acasă.

Și probabil cea mai bună schimbare în mine este faptul că, chiar dacă tot călătoriile ultimilor ani mi-au adus și niște kilograme în plus, mă simt mai bine cu mine ca niciodată. Și uneori m-aș întoarce la mine la 20 și puțin de ani, să-mi dau mai multă încredere în mine. Cred că am învățat și am realizat că frumusețea vine în foarte multe feluri și forme.

Privind în urmă mi se pare că în multe feluri nu mai sunt omul care a plecat acum trei ani pe un drum necunoscut.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.