• Menu
  • Menu

Remediul meu împotriva înțepăturilor de insecte

Sunt un magnet pentru insecte. Pur și simplu. De la țânțari, furnici, albine, orice ar putea să mă ciupească, o să o facă.

Știți că mă plângeam des și cât eram prin Asia că mă ciupesc toate lighioanele planetei. Că sunt în Paradis și nu mă pot bucura de el pentru că îmi fac răni până la sânge.

Colac peste pupăză sunt destul de alergică la înțepăturile de albină sau viespe. În sensul că zona se inflamează până la prima încheietură. Pe românește de la cot și până la palmă.

Înțepăturile de albină/viespe

La extrema cealaltă, Alex nu are absolut nici o reacție la ele. Când eram prin Nicaragua i-a făcut o viespe o ditamai gaura, l-a înțepat între coaste și nu a avut absolut nimic. Mă uitam și mă gândeam că nu există așa ceva. La două ore după înțepătură nu mai avea decât mini craterul lăsat de ac.

Ce mă ajută pe mine cu înțepăturile de albină?

Sor-mea a prins de câțiva ani pasiunea uleiurilor esențiale. Am luat și medicamente, dar chiar dacă trecuseră mai bine de 24 de ore, mâna mea tot butuc era. Dădusem și cu cremă de la farmacie, dar tot mă mânca de mă urcam pe pereți.

Nu sunt grozave fotografiile de mai sus, dar pe astea le am.

Anul ăsta m-a mai atacat o albină, dar m-a înțepat în buca dreaptă. Chiar dacă am făcut foto și înainte, dar și după ce am folosit roll-on-ul preparat de sor-mea, nu o să le pun publice pe blog. 🙂 Unele lucruri mai rămân și doar în familie. 🤪

Cum probabil ați intuit deja, soluția care pentru mine a funcționat cel mai bine a fost acest roll-on cu uleiuri esențiale.

Înțepăturile de țânțari

Am încercat și cu cremă de țânțari, dar și spray-uri din comerț. Dar stând cu lunile în zone cu mulți țântari, parcă nu îmi venea să ma dau chiar zilnic. Uneori aceste produse fac oja de pe unghii să se ducă, așadar nu știu cât de prietenoase sunt cu pielea mea.

Până într-o zi când cineva mi-a dat un ulei minune care mă ajuta și cu bubele, dar ținea la distanță și țânțarii. Asta se întâmpla acum trei ani.

am primit de la o tipă care locuiește în Bali un ulei minune de prevenire si tratare a ciupiturilor. Bună invenție! Mai ales pentru că problema cu unele dintre mușcături e că încep să te mănânce la ceva vreme după atac și dacă le scarpini îți faci răni. Cazul meu, mai ales în somn. În unele nopți sunt sigură că Alex ar vrea să aibă o cămașă de forță în care să mă bage, doar să nu mă mai scarpin. În schimb mă „leagă” la el în brațe, ceea ce până la urmă nu-i așa de rău!
Dar cu uleiul minune iritațiile au încetat, bubele au început să se vindece mult mai repede iar insectele au stat tot mai departe de mine.

Iar după ce am revenit acasă am aflat tot de la sora mea că pot să îmi prepar și eu amestecuri magice ca ăsta. Și spray natural împotriva țânțarilor, dar și combinații de uleiuri cu care să calmez mâncărimea, să ajut pielea să se vindece.

Bine, poate dacă mergeți într-un loc în care puteți lua malarie, v-aș recomanda și DEET, să fiți siguri.

Așadar asta este soluția mea naturală, dar și soluția pe care sora mea o folosește și pentru ea, dar și pentru copiii ei, împotriva țânțarilor.

Dacă vă pasionează subiectul, vreți să discutați despre uleiurile astea, să știți despre amestecuri și altele, pe Andreea o găsiți aici, dar și pe pagina ei de Facebook – aici.

Recomandare

Nu uitați să treceți și pe la medic înainte de a alege tratamentul, alergiile în general pot să fie severe și să dea reacții ce pun în pericol viața. Din fericire eu nu sunt atât de alergică.

Alte metode naturale de a ține țânțarii la distanță?

Încearcă să poți bluze cu mânecă lungă și pantaloni lungi seara.

În afară de amestecurile de uleiuri esențiale și tiger balm/alifie chinezească? Mai aveți alte recomandări?

Ce am mai încercat și funcționează este să te dai cu foarte foarte mult ulei. De cocos, de plajă, etc. Astfel insecta nu poate ateriza pe tine. Dar o să găsească mereu un colț unde nu te-ai dat bine.

Și da, eu îmi stropesc și hainele cu amestec împotriva țânțarilor. M-a văzut recent o prietenă făcând asta și mi-a zis că ea nu s-ar fi gândit.

Kudos și să vă țineți departe de țânțari și alte lighioane!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments