• Menu
 • Menu

Seriale de văzut în 2020

Avem pentru voi o listă cu peste 100 de filme și seriale pe care le-am văzut de-a lungul timpului și care ne-au plăcut (mai mult sau mai puțin). Începem cu o listă generoasă de seriale, peste treizeci sunt adunate în acest articol. În seara asta poate vă scăpăm de înterbarea – la ce ne uităm?

Nu este un top neapărat, sunt trecute în ordinea în care ni le-am amintit. Probabil ar fi fost bine să scriem acest articol la începutul perioadei de distanțare socială, să aveți cu ce să vă umpleți timpul în izolare, dar mai bine mai târziu decât niciodată, așa că hai să începem.

I. Comedii Seriale

1. Grace and Frankie – Nota IMDB: 8.3

https://www.imdb.com/title/tt3609352/

Un serial foarte drăguț despre viața a două femei septuagenare care descoperă cu stupoare că…. hai că nu vrem să vă stricăm surpriza… Premisa serialului este foarte amuzantă, iar Jane Fonda (Grace) și Lily Franklin (Frankie) sunt foarte simpatice și au o chimie extraordinară. (7 Sezoane)

Mulțumim Moviecore pentru recomandare.

2. Santa Clarita Diet – Nota IMDB: 7.8

https://tvaddictedblog.com/netflix/santa-clarita-diet/

Viața unui cuplu din California ia o turnură neașteptată atunci când ea moare – sună ciudat, nu? O comedie neagră cu Drew Barrymore și Timothy Oliphant. (3 Sezoane)

3. The Good Place – Nota IMDB: 8.2

https://filmdaily.co/news/good-place-s4e1-recap/

O viziune amuzantă asupra “Raiului”. (4 Sezoane)

4. Master of None – Nota IMDB: 8.3

https://medium.com/@geraldlombardo/the-master-of-none-season-3-9112bf647d79

Dacă l-ați văzut pe Aziz Ansari în vreun stand-up și v-a plăcut de el, o să vă placă probabil și acest serial. Și dacă nu-l știți, încercați și “Right Now” special-ul lui Aziz. Ambele pe Netflix. (2 Sezoane)

5. Unbreakable Kimmy Schmidt – Nota IMDB: 7.6

https://www.tvguide.com/tvshows/unbreakable-kimmy-schmidt/658276/

Kimmy Schimdt îmi amintește de Balki Bartokomous, personajul din “Vărul din străinătate”, un serial difuzat prin anii 90, pe Pro TV parcă. Pentru cine nu-și aduce aminte, e vorba de un tip naiv care se mută la văr’su în America și încearcă să se adapteze la viața din New York. Așa și Kimmy, doar că altfel 🙂 Ea nu se mută din străinătate, ci vine după mulți ani petrecuți în captivitate într-un buncăr. Ideea de la care pleacă filmul ar putea duce foarte ușor la un scenariu de groază, dar tocmai de aceea este amuzant, că nu e horror 😀 (bine, nu doar d-asta). (4 Sezoane)

6. Astronomy Club – Nota IMDB: 6.9

https://honknews.com/the-cast-of-netflixs-astronomy-club-have-been-doing-this-thing-for-years/9487/

Ăsta e un serial de sketch-uri, scurte povestioare ce tratează problemele actuale ale societății într-un mod amuzant.  (1 Sezon)

Bonus: Friends – Nota IMDB: 8.9

https://www.gamesradar.com/how-to-watch-friends-online-and-stream-each-season-around-the-world/

Și bineînțeles Friends, serialul care chiar dacă în vremurile noastre poate părea ușor sexist și oarecum clișeic, tot ne face să râdem în hohote și la a nu-știu-câta vizionare 🙂 (10 Sezoane)

II. Alt gen de seriale:

1. Game of Thrones – Nota IMDB: 9.3

https://www.imdb.com/title/tt0944947/

Începem cu “Urzeala Tronurilor”, serialul care a împărțit lumea. Oamenii sunt foarte pătimași când vine vorba de “Ghemotron”, pentru că DA!, este un serial special (hate all you want).

Noi facem parte din tabăra celor care l-au văzut de mai multe ori. Ba chiar am stat zile întregi să reușim să vedem câte un episod cât eram în Laos. Netul mergea cu țârâita, buffering din 2 în 2 minute, super frustrant, dar o făceam, atât de mult ne doream să nu rămânem în urmă cu sezonul 6 și să vedem spoilere pe net. N-aveam cum să ne ascundem de ele. Am fost oarecum dezamăgiți de ultimul sezon, dar hei, cine se aștepta la lucruri bune nu a fost atent.

Clar nu e pe gustul tuturor, dar e normal să fie așa. Dacă faceți parte din categoria celor care nu l-au văzut, dați-i o Sansa 😉 si s-ar putea să vă captiveze. (8 Sezoane)

2. The Haunting of Hill House – Nota IMDB: 8.7

https://m.cinemagia.ro/filme/the-haunting-of-hill-house-1974577/

Când am auzit numele acestui serial am fost destul de sceptic, am zis: “Încă o poveste cu fantome”. Dar l-am văzut și bine am făcut! Mi-a plăcut mult.

Nu e genul clasic de film de groază, cu apariții care să te facă să sari din canapea. E mai degrabă un suspans continuu, cu planuri temporale care se întrepătrund impecabil. Sună pompos, știu, dar dacă vă uitați, o să înțelegeți despre ce vorbesc. E regizat, filmat și editat foarte fain, jucat foarte bine, iar povestea e captivantă de la început până la sfârșit. Unul dintre acele seriale altfel. (1 Sezon)

3. Da Vinci’s Demons – Nota IMDB: 8

https://m.cinemagia.ro/filme/da-vincis-demons-578838/

Serialul ăsta are multe elemente care par desprinse din Sherlock Holmes (filmele cu Robert Downey Jr, nu serialul cu Benedict Cumberbatch). Și asta e bine. E amuzant, deștept (chiar genial pe alocuri), plin de acțiune, suspans și intrigi interesante. (3 sezoane)

4. La Casa de Papel (sp) – Nota IMDB: 8.4

https://www.newmoney.ro/cand-apare-sezonul-4-al-serialului-netflix-casa-de-papel/

Și în legătură cu acest film par să existe 2 tabere cu păreri înverșunate: cei cărora le-a plăcut foarte mult și cei care zic că e o telenovelă supraevaluată. Are niște momente în care poate povestea este un pic “trasă de păr”, dar chiar și așa, nouă ni s-a părut palpitant și o ocazie foarte bună de a învăța spaniolă.

Pentru cei care n-au auzit de el, este despre un grup de oameni care încearcă să ducă la bun sfârșit un plan foarte bine organizat de El Profesor, de a da cel mai mare jaf din istoria Spaniei. (4 Sezoane)

5. Vis-a-Vis (sp) – Nota IMDB: 8.3

Și dacă ai văzut La Casa de Papel și mai chef de un serial spaniol, încearca Vis-a-Vis. Și dacă nu ai văzut La Casa de Papel, dar îți plac filmele cu închisori de femei, încearcă Vis-a-Vis. (4 Sezoane)

6. Hackerville – Nota IMDB: 7.4

https://hbogo.ro/seriale/hackerville

Un serial în limba română, produs de HBO Europe, cu Andi Vasluianu în rol principal. Probabil v-ați prins că e o poveste cu hackeri, a cărei acțiune se petrece în mare parte în Timișoara. Nu e wow, dar e suficient de bun încât să vă țină în suspans pe parcursul celor 6 episoade. (1 Sezon)

7. Chernobyl – Nota IMDB: 9.4 

Doar 5 episoade are serialul ăsta, dar e foarte bun. De fapt, este al doilea cel mai bine cotat serial de pe IMDB. Spune povestea uneia dintre cele mai mari catastrofe produse de om într-un mod sumbru, apăsător chiar. Clar nu e film de văzut cu familia într-o după-amiază însorită de duminică 🙂 (1 Sezon)

8. The Knick – Nota IMDB: 8.5

Ce ne-a placut la acest serial a fost să descoperim cât de mult a avansat medicina în ultima sută de ani. E despre personalul unui spital din New York, de la începutul secolului trecut. Un fel de Grey’s Anatomy de la 1900. Glumim, nu au nicio legatură. În afară de faptul că ambele sunt cu doctori. (2 Sezoane)

9. Black Mirror – Nota IMDB: 8.8

Un serial care explorează posibile scenarii de viitor, distopice, în care tehnologiile moderne se întorc într-un fel sau altul împotriva omenirii. Fiecare episod spune o altă poveste, fără legatură cu precedenta. Uitați-vă măcar la primul episod, care probabil o să vă șocheze! (5 Sezoane)

10. After Life – Nota IMDB: 8.5 

https://www.youtube.com/watch?v=eIGGKSHMQOM

O comedie neagră marca Ricky Gervais. Am râs în hohote la unele faze, dar ni s-au și umezit ochii destul de des. E despre un tip a cărui soție moare de cancer. Trauma îi scoate la suprafață latura cinică, pesimistă și în general negativă, iar el încearcă să facă față durerii. (2 sezoane)

11. The Handmaid’s Tale – Nota IMDB: 8.5

Pentru un scurt moment o să vă prindeți că a scris și Simona ceva în articolul ăsta, pentru că totul are mai puțin sens.

Eu am o pasiune pentru filmele și serialele cu sfârșitul lumii, SF-uri și alte chestii dark, deci un serial care se întâmplă într-o distropie în care femeile sunt asuprite, normal că m-a prins. Chiar dacă Alex nu s-a lăsat neapărat convins.

Îmi place cum e filmat, scenariul și emoțiile pe care le stârnește în mine acest serial. (4 Sezoane)

12. Atypical – Nota IMDB: 8.3

La acest serial am început să mă uit în timp ce eram în Timișoara iar Alex juca sah de zor prin curte la Hostel Costel. Curioasă pentru că și eu mă simt destul de diferită uneori, dar și pentru că am o rudă apropiată ce suferă de autism și mi-am dorit să pot să înțeleg puțin mai bine.

Not your average teenage movie, with a twist pentru că intră destul de mult și în dramele familiei. (4 Sezoane)

13. Easy – Notă IMDB 6.9

Așa cum îi spune și numele, ăsta e un serial foarte lejer cu personaje destul de normale și dramele prin care trecem mai mult sau mai puțin toți la un moment dat. Uneori se și întrepătrund poveștile, mai e și niște sex, dar nu cum vă imaginați, ci mai ca în viața reală. Tocmai asta mi-a plăcut la el. Again, Alex s-a uitat mai mult forțat la unele episoade și aș putea să pun pariu că a privit prin serial, nu la el. (3 Sezoane)

14. The Letdown – Notă IMDB 7.5

Mă fascinează cum în ultima vreme tot mai multă lume are curaj să vorbească și despre partea aia mai puțin plăcută a maternității. Normal că Alex nu a fost pasionat de subiect, dar mie mi s-a părut chiar utilă vizionarea, chiar dacă nu e vreo operă de artă. (2 sezoane)

Îi dau legătura înapoi lui Alex. 🙂

15. Messiah – Nota IMDB: 7.7

https://playtech.ro/2019/netflix-amenintata-cu-unsubscribe-in-masa-din-cauza-unui-serial-controversat/

Acest serial ridică o întrebare foarte interesantă: cum ar reacționa omenirea în zilele noastre, dacă cineva ar pretinde că este Iisus, trimisul lui Dumnezeu pe pământ. Are niște lacune în scenariu și fiecare episod mi-a lăsat impresia că se putea mai bine, sincer. Dar chiar și așa, merită să aruncați un ochi. (1 Sezon)

Aș adăuga că mie, Simona, mi-a plăcut mai mult acest serial. L-am văzut din altă perspectivă decât Alex și mi-a plăcut premisa de la care pleacă.

16. Sense 8 – Nota IMDB: 8.3

8 oameni din diverse părți ale lumii descoperă la un moment dat că sunt conectați mental între ei și împreună trebuie să lupte împotriva unei organizații care îi vânează. Deosebit din punct de vedere vizual, are niște scene “deocheate” de toată frumusețea 🙂 (2 Sezoane)

17. Victim number 8 Notă IMDB 7.1

Încă un serial spaniol – am avut o perioadă când le căutăm în mod special, în care un tânăr este acuzat pe nedrept de ceva ce nu a făcut. Ca să cităm din Chernobyl – not bad, not terrible. Pentru noi problema a fost că a durat puțin până ne-am amintit de el, deci sigur nu intră în top seriale. (1 sezon)

18. Westworld – Nota IMDB: 8.7

Pe noi ne-a cam pierdut după primul sezon, pentru că povestea a devenit cam prea complicată și greoaie. Dar poate nu eram noi în dispoziția necesară în acea perioadă. Deci vă recomandăm măcar primul sezon, care este foarte bun. (4 Sezoane)

19. Lost in Space – Nota IMDB: 7.3

În viitorul nu foarte îndepărtat, explorarea spațiului devine o realitate destul de comună. Familia Robinson este printre cele alese să ajute la colonizarea unei alte planete, dar un incident petrecut în timpul călătoriei face ca aceștia să ajungă într-un alt loc. Și așa începe lupta lor pentru supraviețuire. Interesant și palpitant, cel puțin o vreme (primul sezon). (3 Sezoane)

20. Dexter – Nota IMDB: 8.6

O idee foarte faină: Dexter lucrează ca analist pentru laboratorul de criminalistică din Miami. Dar noaptea iese la suprafață “alter-ego-ul” său și Dexter devine criminal în serie, victimele sale fiind exclusiv alți criminali. Nu este unul dintre cele mai noi seriale, dar am considerat că merită un loc pe listă. (8 Sezoane)

21. Fringe – Notă IMDB 8.4

Un serial SF care a avut parcă puțin cam multe sezoane pentru că de la un punct încolo m-a pierdut.  Pentru că l-am iubit până în acel punct, am considerat că merită trecut pe listă.

22. True Detective – Nota IMDB: 9

Recunoaștem că nu ne-a impresionat deloc sezonul 3, ca dovadă că am și uitat în mare parte despre ce e vorba. Dar cel puțin primul sezon ne-a plăcut. Woody Harrelson si Matthew McConaughey sunt cei doi detectivi care ancheteaza cazul unui criminal în serie. Filmul are scene destul de macabre, iar McConaughey are o prestație memorabilă, după părerea noastră. (3 Sezoane)

23. Dark – Nota IMDB: 8.7

 

Un serial german foarte misterios. Dispariția a doi copii dintr-un orășel neînsemnat pornește o serie de evenimente supranaturale. Și pe ăsta l-am abandonat la un moment dat, dar îl avem în continuare pe listă și am vrea să-l reluăm. (3 Sezoane)

Oare și vouă vi se întâmplă să abandonați seriale apoi să uitați de ele pur și simplu?

24. Vikings – Nota IMDB: 8.5

Un serial destul de violent, in concordanță cu eroii lui. Noi am ajuns la sezonul 4 și îl urmărim în continuare, dar parcă tot mai bun e Game of Thrones 🙂 (6 Sezoane)

25. Designated survivor – Notă IMDB 7.5

Primul sezon ne-a ținut acolo, în timp ce următoarele sezoane au fost cam aceeași Mărie, cu altă pălărie. E cu teroriști, Casa Albă și un domn care devine peste noapte președinte.

Am observat și că se întâmplă destul de rar ca un serial să fie cu adevărat bun cap-coadă, sau poate suntem noi prea mofturoși.

Si ca bonus

10 seriale pe care nu le-am urmarit sau le-am abandonat pe parcurs din diverse motive, dar care sunt foarte bine cotate:

 • Breaking Bad -9.5
 • Stranger Things – 8.8
 • Suits – 8.5
 • Sherlock – 9.1
 • Peaky Blinders – 8.8
 • Better call Saul – 8.7
 • House of Cards – 8.7
 • Mad Men – 8.6
 • Ozark – 8.4
 • The Witcher 8.3

A, si bursuca se uită și la Grey’s Anatomy Notă IMDB 7.6 – 17 😮 Sezoane

Bursuca la butoane. Da, Grey’s Anatomy încă îmi place atât de mult pentru că îmbină puțină dramă, cunoștințe și informații medicale. Pe multe le caut și sunt pe bune.

Dacă nu mă uitam la acest serial nu aflam că ni se schimbă TOATE celulele din corp și la câțiva ani chiar SUNTEM o altă persoană. Sau de exemplu am aflat (și a fost o informație de folos, susținută și de doctori) că dacă vrei să grăbești nașterea trebuie să faci sex. Orgasmul, stimularea și sperma bărbatului ajută la o naștere mai rapidă și ușoara.😮

Dacă te uiți cu suficient interes la acest serial descoperi tot felul de lucruri interesante, dar și pilde de viață.


Probabil că am mai ratat din lista asta multe altele mai vechi. Gilmore Girls, The 4400 (de la care am rămas și cu melodia), ne mai uităm uneori la BoJack Horseman, Two and a half men, Rick and Morty, Lie to me (pe care aș vrea să îl reluăm),  Tell me a story (mi-a plăcut mult primul sezon, dar sezonul doi e dezamăgitor).

Așteptăm să ne mai spui și tu la ce seriale te uiți. Vom continua seria de articole cu filme și seriale din multe alte categorii. Documentare, travel, feel good, thrillers (cred că aici avem cele mai multe recomandări), survival sau inspirate din povești reale. Avem un excel întreg de inspirație! 🙂

Nu uita să ne urmărești și pe YoutubeFacebook sau Instagram.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

17 comments