• Menu
  • Menu

Buget de călătorie – ce prețuri sunt în Amsterdam

Fusesem acum trei ani, dar după ce anul acesta au fost câțiva prieteni începusem deja să mă îngrijorez cu privire la bugetul pe care să îl rezerv pentru escapada mea de patru zile în capitala Olandei.

Ce-i drept în Amsterdam prețurile nu sunt tocmai mici, dar poți să faci alegeri înțelepte care să nu îți ușureze buzunarul. Sper să te ajut puțin să îți pregătești bugetul pentru Amsterdam. Am scris despre cât ar costa să ajungi acolo, să dormi, cum să eficientizezi bugetul, cât costă întrările la muzeele din Amsterdam, să închiriezi biciclete și altele!

 

Cum ajungi în Amsterdam

Cel mai important de știut este faptul că aici nu zboară low costuri. Prețurile biletelor se învârt pe la 150 – 200 de euro. Dacă nu te grăbești poți prinde oferte bune totuși. Eu am prins biletele cu 84 de euro de persoană. Nu-i prea rău, nu? Atunci îți recomand să mă urmărești atent, anunț cam toate promoțiile. Le găsești în categoria Oferte.

O altă variantă este să zburați low cost spre Eindhoven iar de acolo să luați trenul până în Amsterdam. (știu trucul ăsta de la Andreea, mulțumim).


 

Cazarea

Dacă ți-ai rezervat din timp biletele ideal este să rezervi cât mai rapid și hotelul. Cu cât e mai aproape de centru cu atât este mai scump. Dacă nu călătorești de capul tău am constatat că este mai scump sa închiriezi două paturi la un hostel decât să rezervi o cameră. (doooh)

Eu la ultima călătorie am ales să stau la Amstel Botel și am plătit 111 euro pentru 3 nopți de cazare cu tot cu mic dejun, dar a fost un deal foarte bun!

Amsterdam-30_1600x1200


Mâncarea și băutura

De aici fiecare își orientează și adaptează buzunarele cum știe. O bere costă de la 2,5 euro până la 6-7, dar și mai mult, un pahar de vin 3-4 euro, pe o supă cremă de dovleac și diverse arome am dat 6 euro, cafeaua e pe la 2 euro, o porție imensă de cartofi prăjiți (cei mai buni din Amsterdam) costă 5 euro iar noi, 3 persoane, nu am reușit să o terminăm.

Amsterdam-15_1600x1200

Dacă te arunci la restaurantele din zonele cele mai turistice o să plătești, probabil, mai mult. Pentru mine au rămas etalon pentru Amsterdam coastele (all you can eat). Nu sunt cea mai carnivoră persoană însă erau super bune!

Găsești și în supermarketuri (și au multe) tot felul de produse de patiserie (pe noi ne-au cucerit melcii cu brânză sărată) și brioșele double chocolate. După prima zi ne știam deja preferințele și care o să fie gustarea dintre mese. Îmi place să mă atașez de un loc și să îmi fac mici tabieturi.


 

 De la aeroport în oraș

Ajungi cu trenul în 20 de minute iar drumul dus întors costă 9 euro. Trenurile sunt cam din 15 in 15 minute și aveți wi-fi. Nu merită să luați în calcul orice altă variantă.


 

 Transportul

Nu văd sensul biletului de autobuz! Zona de interes a Amsterdamului este destul de mică și se poate parcurge lejer pe jos. Acum a fost interesant și faptul că pentru a ajunge la cazare luam feribotul (este gratuit) si am vazut si o parte mai retrasă a orașului.

Amsterdam-24_1600x1200 Amsterdam-27_1600x1200

 

În rest, la picior! De multe ori prefer să descopăr așa orașele.


 

Pe bicicletă

Dacă vrei să simți cu adevărat ca un locuitor al Amsterdamului atunci clar închiriezi o bicicletă. Sincer nu știu dacă m-aș încumeta traficului. Mulți bicicliști mergând într-un ritm alert. Eu nici măcar nu am bicicletă (am role totuși și mă gândesc să îmi iau o trotinetă electrică). Costă între 10 și 15 euro pe zi iar în unele locuri este posibil să plătiți și o asigurare (5-7 euro) în cazul în care vă este furată bicicleta.

Amsterdam-61_1335x1200

 


 

Cât costă întrarea la muzee

Dacă mergeți într-o perioadă mai puțin aglomerată și aveți răbdare să stați la cozi (uneori foarte lungi) să vă pregătiți să plătiți între 9 euro (Anne Frank Museum) și 22,5 euro (Madame Tussauds).

Dacă știți că o să mergeți mult cu transportul în comun, că vreți să vizitați toate muzeele din Amsterdam, că o să profitați la maxim de el, atunci sigur o să vă avantajeze I amsterdam city card.


 

Cu totul probabil că e bine să ai pregătiți cam 400 de euro pentru toată aventura Amsterdam. 4 zile și turul orașelor din apropiere.


Ție cum ți s-a părut Amsterdamul? Scump sau nu?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments