• Menu
  • Menu

Cele mai populare metode de a înșela turiștii – China

Dacă tot m-am întors până la China cu poveștile, mă gândeam că este o completare utilă la acest articol și unul în care să povestesc despre metodele de a înșela turiștii.

Sunt câteva mai cunoscute și larg răspândite. În afară de bancnotele false.

Cum să eviți să primești bani falși.

Încearcă să ai bani cât mai mărunți. De cele mai multe ori bancnotele de 50 și 100 de yuani sunt falsificate. Mie mi-au fost schimbați banii falși de către un vânzător ambulant și tot către un vânzător ambulant am încercat să plătesc atunci când am aflat că sunt falși.

Metoda – invitație la palatul de vară

În principiu în China se pare că cel mai ușor mod de păcălire a turiștilor este invitația. Eram pe străzile din China și un domn a tot insistat să îl urmăm pentru a vedea gradinile palatului de vară, sau ceva de genul. Nu îmi mai amintesc nici eu exact. Pe drum mi-am amintit că văzusem în holul hotelului niște avertizări cu privire la lucrurile astea, nu  știu ce se întâmpla la grădina de vară a palatului, nici nu am aflat.

Invitație la ceai

Cea mai cunoscută dintre metode. De multe ori turiștii sunt păcăliți să iasă la ceai. La final nota de plată o să fie mult mai piperată decât ai spera pentru un simplu ceai, dar nu prea ai ce face decât să plătești mai ales pentru că amicul cu care venisei a dispărut deja, înainte să vină nota!

De cele mai multe ori cel care te invită este mână în mână cu propietarul ceainăriei. Profitul îl împart frățește!

Sfatul meu este să ai grijă cu cine ieși la ceaiuri și la masă. Dacă ceva nu îți miroase bine, probabil e mirosul de înșelătorie! Ai încredere și în instinctul tău!

Profesor de engleză în China

Mai ales dacă pleci în China și vrei să și lucrezi o să te rog să ai ceva mai multă grijă. Se practică în mod frecvent înșelătoriile legate de muncă. Multe dintre ele sunt joburi de profesori de limba engleză. Au fost raportate cazuri de abuzuri grave, de cele mai multe ori ceea ce se promite nu se și respectă.

Produse false

O să te șochez – în China se vând foarte multe fakeuri. ȘOC!

Da, cât ești în China e bine să verifici etichete, cusături, orice îți poate demonstra  că produsul nu este falsificat. Dacă nu te deranjează să cumperi fake-uri, ai grijă totuși că nu plătești cât pentru un original!

Mai știți și alte metode de a înșela turiștii în China?Eu mai am pregătite câteva de prin alte orașe ale lumii.

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments