• Menu
  • Menu

Ce este un nomad digital?

Ce este un numad digital? În zilele noastre se „aruncă” în dreapta și în stanga cu tot felul de termeni. Remote, digital, nomad digital. Nu-i așa de greu nici să te prinzi, dar cum termenul nu este încă neapărat cel mai cunosct, m-am gândit să încerc să vă lămuresc eu puțin.

Pe scurt un nomad digital este o persoană care se folosește de tehnologie cât mai mult posibil pentru a lucra remote (de la distanță) pentru a putea să și călătorească în același timp.

Din fericire tehnologia ne stă la dispoziție în fiecare zi. Există foarte multe site-uri de freelancing și în funcție de abilitățile fiecăruia, diverse metode de a face bani online.

Dacă pentru un job la birou, de la 9 la 6, poți foarte ușor de multe ori să îți faci treaba fără să interacționezi neapărat cu oameni, așa funcționează și nomazii digitali. Rezolvă lucruri din diverse colțuri ale lumii, exclusiv online.

Mulți nomazi digitali folosesc și combinații de freelancing și Work Away.

Majoritatea nomazilor digitali fie caută locuri speciale de unde să poată lucra, fie o fac de la cazare, de pe malul mării sau cafenele.

Ce ar putea să îți garanteze succesul? Priceperea, răbdarea și perseverența! Nu e neapărat cel mai ușor lucru de făcut, trebuie să poți respecta termene limită, chiar dacă tu ești în Pampas și parcă ai vrea să vizitezi ceva, să livrezi bine și la timp, iar la început să ai răbdare până începi să prinzi joburi.

În multe zone ale lumii nomazii digitali sunt ceva normal, puțini sunt cei care mai ajung la știri pentru că și-au făcut bagajul și au plecat să lucreze din Uganda de exemplu. Pentru România termenul este puțin mai nou, iar când povestești oamenilor despre asta de multe ori ai reacții foarte interesante. Uimire, curiozitate, nedumerire. Uneori chiar uită cum le spusesei că se numește „treaba asta”.

Site-uri ca Upwork sau Fiverr (și multe altele) sunt locuri utile în care nomazii vremurilor noastre să își posteze calitățile și cunoștințele și să găsească angajatori.

Spor la vizitat, succes la aplicat!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment