• Menu
  • Menu

Adevărul despre social media și pozele din vacanța prelungită

Articolul de azi are tangențial legătură cu vacanțele, dar aș vrea să vedeți și mai departe de asta. Văd tot felul de articole cu titluri de genul – ce e în spatele pozelor frumoase din vacanță (un exemplu aici). Șoc, oamenii respectiv mai și muncesc, nu stau chiar toată ziua la plajă!

Și nu prea înțeleg de unde această panică legată de ce e în spatele peisajelor frumoase! Există o grămadă de moduri de a vedea lumea (și peisajele alea de bălit la ele) fără să fie nevoie să ai cel puțin părinți miliardari.

Poți să folosești WorkAway și alte site-uri de genul. Făcând asta NU o să stai toată ziua cu nuca de cocos în mână pe plajă! Poate uneori o să mergi cu barca, alteori o să faci pe ghidul pentru turiști, poate o să stai câteva ore la recepția unui hotel, dacă e nevoie poate vei spăla vase sau, ȘOC, o să faci FIX lucrul pe care îl făceai și acasă.

Sunt om de marketing, eu aș putea lucra de oriunde și pentru oricine are nevoie de mine. Exstă oameni care știu să cânte și fac bani din asta. Poți învăța să construiești case. Ai libertatea de a te dezvolta și a face absolut ce vrei (atâta timp cât și ești capabil). Nu te obligă nimeni să speli toalete. Deciziile ți le iei singur.

De ce ne uitam cu încruntare la asta și spunem – uite mah, ăștia nu se distrează, muncesc. Vezi! Nu-i chiar așa cum se spune și cum pare! Munca poate (și ar fi bine să fie) plăcută, uneori distractivă. Nu mi se pare normal să ai un loc de muncă pe care să îl urăști din adâncul ființei tale. 

Stai puțin. Ce se spune? Că nu e toată viața doar o vacanță? (dooooh) Se pare atunci că publicul își dorește să nu vadă doar peisaje ci și poze din viața plictisitoare de zi cu zi. De ce? Ca mai apoi să le vadă pe instagram și să spună – ce poză tâmpita și plictisitoare!

Întotdeauna e mai ușor să condamni în loc să încerci să înțelegi!


Probabil o altă întrebare la fel de bună ar putea să fie – dar de ce să pleci de la căldura de acasă, să mergi prin lume și să înveți să faci lucruri noi?

Nu am făcut înca asta, dar răspunsul pe care ți l-aș da eu este simplu: pentru că suntem diferiți! Unii oameni vor un statut social (poate). Alții sunt doctori și nu se pot imagina făcând altceva decât asta. Dacă ar pleca în lume, tot asta ar face. Există multe feluri de oameni care își doresc multe alte lucruri iar călătoriile nu sunt neapărat o prioritate.

Apoi mai sunt cei care își doresc din tot sufletul să faca asta! Să își trăiască zilele și altfel, având timp să facă mai multe lucruri, din mai multe locuri, văzând peisaje, aflând despre oameni și tradiții. (un exemplu aici)

calatorie in cuplu 4

Sigiriya Pidurangala rock temple Sri Lanka-79_1024x672

isfahan part 2-96_1280x853

ceahlau si apus-87_1280x852

Iran 1-236_1600x1067

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

cinque terre

Ce încerc să spun? Pentru toate există un compromis! Pentru toate și tot. Fie că e vizibil sau nu. Și nu există un adevăr absolut pentru că noi toți ne trăim viețile diferit!

Să-ți fie viața o vacanță!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment