• Menu
  • Menu

Jurnal de călătorie – ce mai urmează?

Dragă jurnal de călătorie,

Suntem în Laos de pe 5 mai, am început călătoria în februarie, nu avem bilet de întoarcere și până acum aici am petrecut cel mai mult timp din toată călătoria noastră.
Asta ca un rezumat pentru cei care au deschis blogul ăsta mai târziu (google analytics și numărul de abonați de pe blog îmi spune că avem câteva persoane noi pe aici).

Articolul din ziua plecării îl găsești aici.

Cum nu suntem la zi cu toate poveștile de călătorie, vă dăm așa, să gustați câte puțin. Până acoperim toate poveștile din Laos, hai să îți spunem pe scurt ce am făcut și ce mai urmează!

Am lucrat pentru cazare (work away) la Villa Merry 1 din Luang Prabang începând cu 20 mai. Înainte de asta am călătorit prin partea de nord a Laosului și ne-a plăcut foarte mult ce am găsit în această țară micuță și cu un număr nu foarte mare de turiști!


Între timp am aflat că gazdele noastre deschid prima fermă de lactate de bivoliță din Luang Prabang. Din Laos mai exact. Pornesc o nouă industrie cu totul! Ei, o mână de oameni fiecare cu abilități complementare!

Pentru că sună atât de fascinant ne-am oferit ajutorul și pentru bucata asta, idei, indicații de lucruri de făcut, strategii de comunicare și social media, ședințe de brainstorming. Aproape că eram iar la birou! Puteți să citiți la ei pe site despre asta. E chiar interesant și o să spun într-un alt articol povestea lor.


Și cum ce e prea mult strică, am stat suficient în Laos, nu că nu am avea ce să mai facem aici, dar e timpul să descoperim și alte culturi! Așa că mâine zburăm spre Hanoi.

Asta e o altă chestie, nu am mai zburat de foarte multă vreme!

Vietnamul nici nu era inițial pe lista noastră, mai mult în baza experienței mele acolo în 2012. Dar vom merge undeva la plajă și am vrea să explorăm și nordul țării puțin pentru că alți călători întâlniți ne-au convins că merită. În Vietnam vom sta până la final de august, început de septembrie, când vom merge în Palawan, la Duli Beach! Citești despre asta aici.

Zburăm pentru că drumul cu autobuzul durează cam douăzeci de ore! și costă cam 30 de dolari de persoană în timp ce biletul de avion costă 80 și călătoria durează o oră! În afară de asta am și aplicat pentru viza de trei luni (e mai ieftin decât să prelungim direct în țară) și o să o primim pe aeroport. Așadar tot acolo ajungeam dacă mergeam cu autobuz și apoi doar ne prelungeam viza în țară sau dacă aplicam aici la viză la consulat.

Să explic și poza din cover! Știți cum mereu mereu pozele tip pașaport sunt cele mai enervante? Nouă ne-au iesit chiar destul de bine de data asta, le-am făcut ieri pentru că ne trebuie la intrarea în Vietnam!

Cam atât pentru azi în acest jurnal de călătorie! Kudos și să ne auzim cu bine! Voi ce mai faceți?

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 comments