Update martie 2018
Am scos toate linkurile către această companie. Întârzie foarte mult, Paypal a renunțat la colaborarea cu ei. Nu mai sunt de încredere. Între timp a apărut Best Onward Ticket. Noi am lucrat cu ei în Octombrie 2017 și au fost foarte rapizi. Oricum, verificați bine online înainte de a cumpăra bilete prin orice furnizor asemănător!
Închiriază bilet de avion! FlyOnward este un serviciu care te ajută să faci asta! Tot spun că scriu despre ei din Iulie. După ce i-am folosit chiar noi. O cititoare mi-a cerut azi niște sfaturi în privat și i-am recomandat FlyOnward. Astfel mi-am adus aminte că e mai ușor să scriu pe blog despre asta.
Cu ce te ajută să îți închiriezi biletul de avion?
Cel mai des te ajută atunci când tu plănuiești să vizitezi o țară, dar habar nu ai când vei pleca din ea. Binențeles, respectând procedurile și durata vizei. Dar unele țări îți cer la intrare și biletul de ieșire. Filipine de exemplu este una dintre aceste țări.
Ai voie să stai 30 de zile fără viză, dar vor să îți vadă biletul de ieșire.
Noi când am mers în Filipine știam că vom sta 59 de zile. Procedura de prelungire a vizei este foarte simplă. Durează cam 20 de minute și ai viza în pașaport. Așadar, să cumpărăm bilet de ieșire din țară, doar ca să putem intra, părea absurd!
V-am spus o poveste lungă, dar mi se pare foarte important să înțelegeți conceptul!
Știam deja de FlyOnward, nu îi folosisem niciodată și nu eram sigură dacă nu e vreo înșelătorie online. M-am implicat prin tot felul de grupuri de discuții de călători să văd ei ce părere au. Până la urmă ne-am hotărât să îl testăm și am fost foarte mulțumiți!
Cum funcționează FlyOnward?
Practic închiriezi un bilet de avion pentru 24 sau 48 de ore. Ei îți fac rezervarea, îți trimit biletul, tu îl prezinți liniștit la oficiul de emigrări / înainte de a te îmbarca pentru zbor. Apoi, atunci când trec cele 24 sau 48 de ore de când a fost emis, biletul îți este anulat.
Sunt multe țările care nu îți permit intrarea fără să vadă biletul de ieșire. Chiar dacă sunt multe alte căi de a părăsi țara – barcă sau autobuz. Bine, pentru viză ți se cere practic dovada că părăsești țara. Poate să fie și un bilet de autobuz, doar că e mai greu să cumperi online bilete de bus.
Durează de la câteva minute până la trei ore pentru a se emite biletul, în timpul orelor lucrătoare. Așadar, e bine să verifici:
- orele lucrătoare în funcție de zona în care ești tu (8AM-9PM GMT+7).
- Să ai cel puțin trei ore la dispoziție până când ai nevoie de bilet. În cazul nostru a durat 20-30 de minute maxim până am primit biletele pe mail.
- Dar să nu le comanzi nici mult prea devreme și să expire până le folosești.
Funcționează legal FlyOnward?
Da! Și nu o să încerc să vă conving eu. Vă las ce spun ei pe site!
Găsești toate detaliile de care ai nevoie chiar la ei pe site sau pe pagina de Facebook. Unde am găsit și poza asta care m-a făcut să râd bine!
Am șters linkurile spre ei pentru că nu mai sunt de încredere. (martie 2018)
O altă mică povestioară. Am mai auzit de oameni care și-au falsificat bilete de avion de exemplu. NU VĂ RECOMANDĂM! Adică da, ne-a trecut și nouă prin cap ideea și am discutat despre ea. Totuși nu a fost niciodată o opțiune cu adevărat validă!
Puteți avea foarte multe belele! Mai bine dai banii pe biletul de avion, sau închiriezi unul. Când ne-am urcat în avionul de Filipine pe noi ne-au controlat temeinic. Nu merită! Tocmai din cauza asta vă povestim despre acest serviciu!
Să vă fie de folos! Travel& love, love to travel!
Buna, am o intrebare. Pe FlyDubai am vazut optiunea de a „platii mai tarziu”. Ei iti fac rezervarea de bilet normal, dar daca nu platesti in 24 de ore sau cu 48 de ore inainte de zbor ti se anuleaza reservarea. Vreau sa stiu daca este aceiasi idee? Si aici cu inchiriatul – costa bani?
In trecut mai multe companii aeriene aveau aceasta optiune. Unele inca au si o ofera gratuit, altele iti cer si ele o taxa. Mai mult sau mai putin este la fel.
Mie insa mi se pare mult mai usor sa apelez la Fly Onward. Nu stiu pe de rost ce companii aeriene iti ofera posibilitatea de a rezerva biletul. Asadar as pierde prea mult timp. Uite mi-ai dat o idee buna, sa caut si sa scriu despre asta. Asa le invat si eu :).
Despre cost – e poza pusa in articol. Costa, 10 dolari pentru 24 de ore si 20 pentru 48. Sumele mi s-au parut si ele rezonabile.
La klm Pe vremuri aceasta optiune era gratuita, puteai sa iti ingheti biletul pentru 72 de ore. Acum vad ca se plateste. Si aurfrance si alte linii oferă inghetarea biletului, la Tarom poti opta pt plata prin banca si atunci iarasi ti se „ingheata” biletul, dar unde merge taromul nu se cere bilet pt viza…