• Menu
  • Menu

Gadgeturi utile în călătorii

Călătorim destul de light, dar tot adunăm destul de multă tehnologie cu noi. Azi facem o listă de gadgeturi utile în călătorii. Sau cele care ne sunt nouă utile și le luăm cu noi peste tot!

Suntem curioși să aflăm și care sunt gadgeturile tale preferate și ce mai iei cu tine atunci când pleci în vacanță.

Gadgeturi utile în călătorii

Am făcut o listă de gadgeturi pe care le luăm cu noi peste tot și ne sunt utile. Încercăm și noi pe cât posibil să nu cărăm prea multe lucruri inutile, dar oricum se tot adună.

Bateriile externe

Avem două, ambele de la Canyon și suntem foarte mulțumiți de ele! Ambele au cam șase luni. Cel mai des plecăm doar cu bateria cea mare după noi. Ne ajunge pentru multiple încărcări pentru ambele telefoane! De când le avem nu ne mai chinuim atât cu luminozitatea telefonului, cu stat pe airplane mode și cu emoții că rămânem fără baterie când ne lumea mai dragă.

De asemenea, chiar recent am sesizat într-un infotrip faptul că foarte multă lume le folosește și sunt mulțumiți. Să dai mailuri din vârf de munte (dacă ai semnal) doar pentru că nu te-a lăsat încă bateria telefonului, nu e rău deloc!

Biroul notru mobil zilele trecute!

Telefoanele mobile

Telefoanele noastre încep să devină din ce în ce mai mult centrul de comandă general! Pozăm și filmăm exclusiv cu ele de un an jumătate și suntem destul de mulțumiți de rezultat. În primul rând pentru că economisim o grămadă de loc în bagaj.

Nu are sens să mai explic în câte moduri ne ajută telefoanele în călătorii, în afară de funțiile de filmare și fotografiere. Sunt practic biroul nostru atunci când suntem în mișcare. Amândoi avem telefoane Samsung.

DJI Osmo pentru telefon

Tot de vreo șase luni am cumpărat această jucărie și suntem foarte mulțumiți. Alex este expertul, mie mi se pare că trebuie să te pricepi nițel ca să o poți manevra. Binențeles nu este vorba decât de exercițiu pe care îl capeți cu timpul. Dar eu nu prea am răbdare.

Fiind o jucărie destul de nouă, pe la controlul bagajelor Alex este tot timpul întrebat ce placă de păr are în bagaj.

Laptopurile

Eu sunt total îndrăgostită de laptopul meu. Un Lenovo ideeapad 100s. A fost o jucărie foarte ieftină și ușoară. Are un kilogram cu totul. Încărcătorul este și el micuț și finuț. La cât a fost de ieftin, investiția a fost amortizată practic imediat. Pregătesc și un articol mai lung de review pentru el. Chiar dacă are și el bubele lui, are câteva avantaje super tari. De exemplu durata de viață a bateriei.

Pentru toate lucrurile complicate – editare foto & video în special, avem un laptop Asus GL552J. Ăsta cântărește cam mult pentru gustul meu, dar e un laptop bun și stabil.

Căști

Eu nu plec aproape nicăieri fără căști. Mi se întâmplă să le uit acasă, dar îmi cumpăr oricum de pe drum. Chiar dacă le folosesc, chiar dacă nu, eu am sigur căști cu mine. Astfel acum am cel puțin 4-5 perechi în folosință. Unele sunt prin bagaje, altele aruncate prin casă. Sunt fie căști de la telefoane, fie cumpărate random.

Stick-uri de memorie și hard extern

Deseori mai cărăm cu noi și câteva stickuri de memorie sau hardul extern. Apropo de asta, chiar ar trebui să mai cumpărăm un hard extern, așteptăm recomandări. Eu am mereu în geantă / în buzunar cel puțin o soluție de stocare a datelor pentru că laptopul meu are și memoria destul de mică.

Boxa portabilă

Uneori ai nevoie de puțină muzică la drum. Nu se știe niciodată când te așezi la povești în tren cu localnicii și fiecare începe să pună muzică de la el de acasă.  Sau când dai la cazare la bungalowuri peste o gașcă simpatică și faceți o mini petrecere.

Până acum am avut noroc și de câțiva ani am schimbat una singură. Acum avem tot o boxă de la Canyon, simpatică, micuță și ușoară, dar de la care se aude destul de clar și bine. Ne-a luat ceva vreme să găsim o combinație bună între greutate, preț și calitate!


Igienă personală

Alex are un trimmer iar eu un epilator. După câteva luni de călătorie prin Asia am ajuns la concluzia că e mai bine și mai ușor să ai genul ăsta de gadgeturi de igienă personală cu tine decât să te bazezi pe serviciile altora într-un loc complet nou.

Între timp la mine s-a mai adăugat și peria asta.


Și uite așa cred că cel puțin 5 kg de bagaj sunt doar electronicele! Data viitoare când împachetăm o să le cântăresc pe toate de curiozitate. Voi câte cărați cu voi?

Pe unele din cele de mai sus le luăm doar pentru plecări mai lungi

Cu timpul am ajuns la concluzia că de unele lucruri nu avem nevoie. De exemplu selfie stick, tablete. Am mai încercat să avem cu noi pedometre și altele, dar după o vreme le abandonam / uitam să le folosim.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment