• Menu
  • Menu

Cu sau fără filtru la pozele din destinații?

Sunt curioasă voi de care parte a barierei sunteți. Pe mine de exemplu mă enervează pozele mult prea prelucrate. Uneori nici nu îmi mai dau seama dacă e chiar frumos în destinația respectivă sau e doar munca photoshop-ului.

La fel și cu pozele studiate pentru instagram. Încercăm și noi uneori să facem o „compoziție”, dar să fim serioși. Ain’t nobody got time for that!

Poze no filter sau cu multă editare?

Durează suficient și că filmăm și încercăm să nu uităm nici să facem poze. Dacă ne oprim la fiecare colț de deal mai fotogenic să pierdem jumătate de oră în căutarea poziției perfecte, nu mai avem timp să simțim, să ne bucurăm.

La fel și cu Lightroom. Uneori îmi iau timp (poate și câte o zi întreagă sau mai multe) să mă joc puțin cu pozele în Lightroom. Dar foarte puțin și basic pentru că

  • nici mie nu îmi plac pozele care te mint
  • nu știu suficient de bine Lightroom
  • Nu sunt fotograf să consider că ar merita momentan să învăț mai multe pe partea asta

Știu că ar da bine pentru Instagram și Facebook să facem asta. Chiar citeam zilele trecute despre un experiment pe Instagram. Au făcut două conturi fale, pompate cu poze țiplă și bani investiți în reclame iar cele două conturi false au ajuns pe lista de influenceri! Fake it till you make it… Doar că prefer și în Social Media să fie ca în viața reală. Uneori mai frumos, alteori mai urât.

Tu de care parte a baricadei ești?

De ce prefer mai puțină prelucrare?

Pentru că mi se pare cruntă dezamăgirea atunci când ajungi într-un loc, după ce ai avut ani de zile pe desktop o poză de acolo. Și descoperi că nu e deloc așa cum arăta in poza de pe desktop.

Când am fost în Iran, la nasir al Molk, eram pregătită să nu fie nici pe aproape ca în pozele pe care le văzusem eu pe net. Din fericire, a fost la fel de frumos ca în poze. Dar am avut și eu parte de porțiile mele de dezamăgire în destinații.

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

7 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3