• Menu
  • Menu

Răutatea împotriva animalelor

Asta e ceva ce nu am înțeles niciodată și nici nu cred că voi înțelege. Răutatea împotriva animalelor. Nu o să înțeleg niciodată oamenii care le maltratează. O să recunosc și că atunci când eram mică mică eu învățam puii de găină să zboare. Cred că am rănit câțiva în proces, până mi s-a explicat că nu e ok și că le fac rău. Dar asta e ceva total diferit.

Nu înțeleg bătutul de dragul de a le bate, legatul de dragul de a le ține în lanț. Închisul păsărilor de dragul de a le avea în colivie. Când eram mică am avut mereu animale pe lângă casă. Și dacă nu aveam, aveam grijă în schimb să aduc. Orice pui de pisică mai amărât și mai plin de râie găseam, îl aduceam acasă. Chiar dacă știam că mamei nu îi plac și deci, efectiv, nu o să apuce să facă prea mulți purici la noi în curte.

Știu că probabil îmi citesc blogul și mulți vegetarieni/vegani care o să mă certe:

Dar ce, tu ești vegetariană ca să ai dreptul să vorbești?

Iar eu cred că suntem totuși într-o barcă, chiar dacă obiceiurile mele alimentare nu sunt 100% la fel cu ale tale. E o glumă proastă care spune că o femeie adevărată trebuie să știe să facă două lucruri din ce are la îndemână: ciorbă și scandal. Hai să nu facem la fel. Mă rog, să trecem și la subiect.

A murit ultimul rinocer alb din lume

Săracul. Și știți care e problema? Nu neapărat că a murit. Na, evoluția, speciile mai dispar. Problema este că rinocerul ajuns la maturitate nu are alt vânător în afara omului. Așadar ar fi trăit bine-mersi dacă nu am fi fost noi.

Vă dați seama cât de proști suntem ca specie dacă am reușit să omorâm aproape toate exemplarele? Momentan mai sunt două femele și sper eu și suficientă spermă (material genetic pentru cei mai pudici) de la Sudan cât să se încerce salvarea speciei.

Doar că am reușit să facem o specie să dispară poate nu e motiv suficient să spun că suntem proști. Dar o să vă spun pentru ce sunt vânați rinocerii. Pentru „medicamente” care au la fel de mult efect ca datul în leagăn. Nu te duc nicăieri, dar măcar ești ocupat o vreme.

 Rhino horn is touted as a cure for hangovers, cancer, and impotence. Sursă

Până să moară, Sudan (așa îl chema pe rinocer) a fost păzit împotriva braconajului de o echipă întreagă. Poți să citești despre asta aici.

Pentru mahmureli și impotență.

Că-mi vine să spun nu mai bea și vezi că ai și degete și limbă. Pentru asta am făcut o specie să dispară aproape de pe planetă. Nu sunt eu vreo mega sensibilă, dar nu pot să îmi imaginez cum au fost oamenii care au avut grijă de el. Îmi vine mie să plâng când mă gândesc.

Idiocracy? Spre acolo mergem oare?

A, da, nu înțeleg prea bine nici vânătoarea. Sau aș putea să o înțeleg dacă ar fi ca la Lasermaxx sau ca la paintball. Ai dat cu glonțul galben în capul animalului, se pune că l-ai omorât, mergi mai departe.

Update

Nu eu am pictat elefantul din poza. S-a nimerit să cunosc niște oameni care au salvat elefanții iar acum aveau un fel de centru de activități – spălat elefantul la râu, pictat elefanții. I-am rugat să mă ducă doar să îi văd. Am stat de vorbă cu elefănțica asta, mi s-a rupt sufletul de milă când am văzut că e legată, i-am spus că vreau să o iau în brațe, mi-a întins trompa.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5 comments