• Menu
  • Menu

Mituri despre nomazii digitali

Poate doar când te gândești la nomad digital îți imaginezi niște oameni într-un anumit fel. Niște temerari, sau cel puțin deschizători de drumuri. Oameni expansivi, fără frică, siguri pe ei. S-ar putea să te surprindă în primul rând faptul că unii nomazi digitali nu sunt deloc așa.

Despre ce sunt nomazii digitali?

Cred că este vorba mult mai puțin despre cine ești și ce faci zi de zi, ci mai mult despre cum îți dorești să arate viața ta. Alex făcea media research. Care oricât de cool ar putea să sune, este un job destul de static. Așadar s-a apucat să facă altceva.

Alina este contabilă. Și mi-am odihnit cazul, așa cum ar spune americanul.

Asta apropo de întrebarea: ce job să am ca să mă fac nomad digital?


Sunt timizi nomazii digitali?

Știți senzația aia de frică atunci când te duci direct spre motivul anxietății tale? Ei bine, așa mă simțeam eu aseară intrând pe ușa Dialogue Social Bar. Mie îmi place să vorbesc mult, să cunosc oameni, să stau la povești cu ei. Doar că prin facultate, la o prezentare foarte oficială și cu mulți oameni în sală, a făcut unul mișto de mine și de atunci nu îmi mai place să vorbesc în public. (Eu am zis – a desenat o vază care arată ca o varză, iar omul din public a spus – cam ca tine acum.) În sală erau peste 200 de oameni.

Recunosc, gluma mea nu a fost extrem de inspirată, pentru că sunt rârâită. 🙂 Am rămas totuși cu îndoiala faptului că aș putea să repet glume la fel de neinspirate :)).

Chiar dacă publicul nu este imens, sunt zâmbitori și acolo ca să ne audă puțin povestind. Sau poate să vadă cât suntem noi în realitate ca cei de pe blog. La întrebarea cu numărul doi să știți că sunt și eu curioasă să aflu răspuns.

Pe mine mă enervează că mi se pune un nod în gât și îmi fug gândurile din cap. Și că nu e fiecare poveste a mea ca un discurs de TED. Dar sunt conștientă și că până acolo e drum lung, că e de citit, de înțeles, de lucrat.

Înregistrare NO.MAD TALKS

Cică nu am dat atât de multe bâlbe. În cazul în care aveți chef să vedeți o parte din poveștile de aseară.

Mituri despre nomazii digitali

Iunieta și Claudiu au început o serie de evenimente No.Mad Talks. Povești din viețile nomazilor digitali. Primul episod a fost despre mituri. Sau nu doar despre asta, ci o serie de întrebări și răspunsuri care ne-au demonstrat, cred eu, că totul ține de fiecare.

Cum au reacționat părinții? Cât de implicați sunt prietenii? Ce echipament folosim?

Noi am răspuns la toate aceste întrebări, la fel și colegii de la Aventurescu. Ei au renunțat la trepied, drone și prea mult echipament foto-video, în timp ce noi plănuim și suntem nerăbdători să cumpărăm mai mult pentru a face mai multe lucruri mai bine.

Ei lucrează doar la site-ul lor, ceea ce e foarte bine și se vede. Noi lucrăm și pentru alții. Fiecare dintre noi are abilități oarecum diferite, chiar dacă în linii mari facem lucruri similare.

Și la cei de la Aventurescu, dar și la mine, părinții nu prea au înțeles din prima, în timp ce mama lui Alex a acceptat decizia, chiar daca avea dubiile ei.

Eu dacă am de muncă și arde, este urgent, mă așez și lucrez de oriunde.

Alex nu poate edita chiar de oriunde. La fel și Alina și Florin, care lucrează în prima parte a zilei, cu cafea lângă și un mediu propice. Îi înțeleg. Productivitatea ține de multe lucruri.

În acești doi ani jumătate noi am învățat să fim foarte flexibili.

Răspunsuri la o serie întreagă de întrebări?

Înainte de eveniment am primit de la Iunieta și Claudiu o serie de întrebări. Am răspuns la mare parte dintre ele și aseară, dar mă gândesc să revin și pe blog cu răspunsuri. Oare sunteți curioși?

Una dintre întrebări suna așa: dacă s-ar face un film despre viața voastră, cum i-ai spune? Cred că eu i-aș spune: follow us, we have no clue 🙂

Travel & love, love to travel!

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments