• Menu
  • Menu

Gânduri la început de 2019

De ceva vreme am renunțat și la presiunea Revelionului, dar și la gândurile că în noul an le voi face pe toate. Știu că dacă voiam, le făceam de anul trecut.

Totuși, an de an, cel puțin de ceva timp, am câte o tematică. Gânduri pe care le proiectez în mine mai mult. Chiar dacă nu cred în rezoluțiile de anul nou, mă prinde acel fior de etapă nouă, filă albă din cartea cu 365 de foi, știți voi poveștile cu anul nou.

Anul trecut am făcut proiecții legate mai mult de business, de partea financiară, creștere, dezvoltare și înțelegere personală.

Îmi mai doream un van, dar știu că asta nu este o dorință pentru acum din multe motive. O dubiță e un stil de viață, trebuie să îi acorzi timp, energie, să te pricepi cât de cât să meșterești. Până acolo avem multe altele pe listă. Dubița e visul pentru mai târziu, o să rămână constantă până o să îi vină momentul.

Ce îmi doresc de la 2019

Anul acesta aș vrea să aduc în viața mea mai multă disciplină. Sunt omul extremelor și fie mănânc toată prăjitura, fie nu mănânc deloc. Iar ca freelancer disciplina este esențială.

Mai ales disciplina personală. Nu e suficient să ai disciplină în muncă, să nu ratezi termene limită și să livrezi cât mai la timp. Ca să poți face asta pe termen lung fără să îți nenorocești sănătatea trebuie să ai și disciplina respectului de sine. În 2018 am reușit să îmi respect programul de somn cât de cât.

În 2019 am de îndreptat:

  • respectarea unui program de masă
  • să mă hidratez suficient
  • să nu mai lucrez zile întregi din pijama
  • să îmi introduc în rutina zilnic program de exerciții.

Pare simplu, dar pentru niște oameni care nu au o rutină clară niciodată, să știți că nu este chiar așa ușor. Am început tot pe final de 2018 cu alte obiceiuri mici pe care încerc să le respect, aducând astfel treptat în rutină schimbările. Morning pages este unul dintre ele. Poți să citești despre acest ritual fantastic aici.

Sunt conștientă că nimic nu se întâmplă de azi pe mâine. Probabil tocmai din acest motiv la mine chiar funcționează bine alegerea unei tematici pentru noul an.

Aer de schimbare în 2019

Tot de început de an am luat decizia înțeleaptă de a redecora puțin spațiul în care locuim. Este lipsit de personalitate momentan iar asta ne face uneori să fugim în locuri mai drăguțe pentru a putea lucra mai cu spor. Vă vine să credeți sau nu, noi în Veliko Tarnovo și în Cipru am plecat mai mult pentru a schimba atmosfera din care lucrăm. Uneori e mai ușor să fugi de probleme.

În 2019 nu mai fugim, luăm taurul de coarne și redecorăm. Așadar într-un fel pentru mine asta înseamnă și că am acceptat că nu o să ne mutăm nici din țară și nici din București prea curând. Cel puțin nu în următorul an.

Am petrecut finalul lui 2018 iar acum începutul lui 2019 căutând mobilă, organizat exceluri de cheltuieli pentru schimbările propuse și făcând planuri pentru cum o să arate în viitor locul în care petrecem noi cel mai mult timp atunci când suntem în țară.

Următoarea plecare mare

Oamenii vor să știe unde plecăm și ce planuri avem. Spuneam că descoperim Indonezia anul ăsta, dar ne-au dat înapoi multe lucruri, iar acum parcă am pus ochii pe alte destinații super interesante.

Așadar Indonezia ne mai așteaptă. Ce-i drept ne și sperie puțin ultimele dezastre din zonă, mai ales că multe dintre zonele afectate erau și pe lista noastră.

Cum în 2018 am tot fost plecați momentan nu mai simțim așa acut nevoia de a pleca pe termen lung. De exemplu ne tot uităm pe destinații și ne gândim că am avea nevoie de câteva luni bune pentru a explora Brazilia. Iar pentru următoarea plecare nu prea am vrea să stăm plecați mai mult de trei-patru luni.

Oricum, ne pregătim să decolăm de pe aici prin februarie și presimt că o să vă placa orice variantă vom alege. Avem pe lista oarecum finală două variante de zone de explorat.

Acestea fiind spuse în 2019 s-ar putea să încep să scriu mai mult despre disciplină, trucuri diverse ce poate vă vor ajuta și pe voi. Tot în 2019 sper să vă delectăm și cu poveștile restante ale lui 2018. Finalul poveștilor din Albania, Dubrovnik, Georgia, Polonia și Cipru.

Dacă vă pasionează poate și o serie de filme și seriale pe care le-am găsit fascinante.

Voi cum vă organizați în acest 2019 și aveți ceva anume ce vă propuneți?

Nu știu ce se întâmplă, wordpress nu mă lasă să adaug linkuri și e 1 ianuarie, deci ain’t nobody got time for that. 🙂 La mulți ani! Sperăm că aveți zile liniștite.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments