• Menu
 • Menu

Pont de călătorie: recuperezi banii pe biletele de avion în cazul în care trebuie să anulezi plecarea (P)

Să călătorești nu este mereu ieftin. Deseori presupune un efort financiar considerabil. Pentru o mașină de spălat prețurile sunt mai ușor de anticipat, dar lucrurile nu stau la fel și pentru biletele de avion. Apare promoția, cumperi biletul și vezi apoi cum te organizezi.

A mai sesizat cineva că orice comanzi online se poate returna, mai puțin biletele de avion? Nu prea e corect. Sau nu era. Până azi!

De când am pornit acest blog mi-a plăcut mereu să împărtășesc ponturile super utile pentru călătorii. Pontul de azi o să vă ajute mult. Poți cumpăra biletele de avion cu mult timp înainte pentru că în cazul în care se sparge țeava și nu mai poți pleca, primești banii înapoi. (Sau orice alt motiv documentabil.)

Poate nu se sparge țeava, dar ai cumpărat bilete spre Asia și tu te gândești mai mult la divorț decât la luna de miere. 🤷

Ideea este că de multe ori nu poți evita anumite situații neplăcute. Văd des pe grupuri de călătorie persoane care au diverse probleme, nu mai pot pleca în vacanță și încearcă să își recupereze măcar mare parte din investiție.

Problema e că de multe ori doar schimbarea numelui pe bilet costă mai mult decât biletul. Alteori, cu ocazia unor oferte, nu poți face nici măcar asta.

Vola Rambursabil

Cei de la Vola ne scot însă din posibilele încurcături. Și chiar nu e corect că poți returna orice online, dar nu și biletele de avion.

Pentru prima oara în România, în exclusivitate, Vola.ro oferă clientilor săi posibilitatea de a returna biletele de avion în cazul în care nu mai pot călători din ORICE motiv. Orice? Orice?

Da! Orice motiv este acoperit, dar acesta trebuie dovedit prin orice document care poate să ateste că nu mai poți călători din motive independente de tine:

✔️o adeverință de la medic

✔️o factură de la instalator

✔️un email sau o adeverință de la job

✔️o hotărâre judecătorească etc.

Cum funcționează Vola Rambursabil?

Uite, noi de exemplu, am ratat câteva oferte interesante pentru că știam că o să avem treabă prin România, dar clientul nu ne spunea exact data. Să vă spun că s-a mai întâmplat deseori și să stăm degeaba, pentru că s-a anulat proiectul? Vă spun. Folosind Vola Rambursabil scăpăm de aceste griji.

Dacă apare un proiect suficient de bun încât să merite să anulăm călătoria, putem să ne recuperăm mare parte din bani, fără să cumpărăm asigurare storno care deseori este destul de scumpă.

 • Poate se îmbolnăvește cățelul – iți trebuie doar o dovadă de la clinica veterinară
 • Poate pățește ceva partenerul – la bine și la rău, puteți sta amândoi acasă și reprograma cu altă ocazie.
 • Poate ești promovat la job și nu poți să îți mai iei concediu.
 • Sau poate cineva apropiat pățește ceva, cu toate că nu vrea nimeni niciodată asta.

Costuri și informații utile

Vola Rambursabil costa 10% din prețul biletului de avion și, în cazul materializării riscului – adică dacă te afli în imposibilitatea de a călători – primești 90% din contravaloarea biletului înapoi.

Să spunem că ai cumpărat bilete de 1000 de euro, tu și partenerul. Îți rupi piciorul sau apare un proiect foarte important și nu mai puteți merge. Plătești 100 de euro asigurarea pentru ambele bilete și primești înapoi 900 de euro. Nu uita și de asigurarea de călătorie.

Toate zborurile de pe Vola.ro sunt compatibile cu asigurarea Vola Rambursabil. Poți achiziționa asigurarea în momentul rezervării sau ​

 1. în maximum 3 zile, atunci când au rămas mai puțin de 40 de zile pâna la începerea călătoriei
 2. și ​în maximum 7 zile, atunci când au rămas cel puțin 40 de zile până la începerea călătoriei​.

Așadar ai și timp la dispoziție să decizi dacă ai nevoie cu adevărat de aceast produs sau nu. Vezi o promoție de neratat, biletele se dau repede, datele se epuizează, cumperi și iei o nouă decizie mai târziu.

Sau pot să vă dau exemplul unei prietene ce trebuia să călătorească spre Cinque Terre cu noi, dar avea un examen foarte important la facultate fix în ziua zborului. Eu cred că și un examen este mai mult decât documentabil. Și cred că orice student la Medicină preferă examenul, nu vacanța.

Cum rezervi Vola Rambursabil?

 1. Intri pe Vola.ro, cauți și selectezi zborul spre destinația în care vrei sa ajungi.
 2. În pagina Detalii Pasageri unde îți completezi datele, adaugi Vola Rambursabil, este semnalizat pe pagina.
 3. În cazul în care se întâmplă ceva, îi anunți pe mail să anuleze biletul/biletele
 4. Oferi dovada și alte informații pe care ți le-ar mai solicita asiguratorul.
 5. În maximum 30 de zile îți primești banii înapoi.

Găsești toate detaliile de care ai putea avea nevoie și la ei pe site.

Am aflat de lansarea acestui produs acum ceva vreme și chiar l-am mai recomandat în comentarii celor care aveau nevoie de genul ăsta de serviciu.

Ce pot să spun e că îi felicit pe cei de la Vola pentru că găsesc și inventează zi de zi produse noi, aliniate cererii pieței.

Spor la călătorit, acum rezervând oricât de devreme. Nu mai pierdem banii dați pe zboruri cu Vola Rambursabil!

Și știți ce cred că ar putea să fie interesant? Hai să ne gândim la scenarii în care cineva ar trebui să își anuleze călătoria și să vedem dacă sunt acoperite de Vola Rambursabil.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments