• Menu
  • Menu

Travelers of Bucharest

Azi o sa va povestesc despre un proiect foarte frumos: Dragos si Alex s-au hotarat sa puna pe picioare o pagina plina de povesti ale oamenilor ce aleg Bucurestiul ca destinatie.
Pasageri sau veniti special pentru el (Bucuresti), baietii astia doi gasesti turistii, ii pozeaza, le asculta povestile si le posteaza pe pagina de facebook: Travelers of Bucharest.

Intr-un moment in care eu am avut putin timp sa ii intreb iar ei sa imi raspunda si din curiozitate, am incercat sa ii descos putin. In primul rand i-am intrebat daca se gandesc sa dezvolte sau daca principala lor platforma de comunicare o sa ramana Facebook:

Nu vrem sa facem un blog. Avem un domeniu cumparat, dar care directioneaza catre pagina de Facebook. El e principalul nostru vector de comunicare. In schimb, suntem prezenti si pe Twitter si Instagram @tobucharest. Acolo avem content unique.

Cum planuiti sa gasiti turistii si unde? Vorbiti cu hostelurile? Ii panditi cand pleaca dimineata? 🙂

Planul nostru de a gasi turisti straini e de a hoinari prin Bucuresti in weekenduri si sa ne perindam pe la principalele obiective turistice. Asta cel putin in prima faza. Dar si aici avem un plan destul de bine pus la bataie. Nu ne facem griji ca nu vom gasi. Vom merge inclusiv prin hosteluri si poate hoteluri acolo unde avem contacte directe.

Daca aveti povesti simpatice puteti sa folositi si voi hashta-ul #travelersofBucharest.

Acum daca tot v-am povestit despre idee si putin despre cum o sa gaseasca baietii toate povestile, sa trecem putin si la bucata despre cine sunt ei:

Atat Alex dar si Dragos sunt doi oameni foarte simpatici dar profesionisti. Amandoi incearca pe cat de mult posibil (sau cel putin asa ii vad eu) sa castige bani din pasiunile lor: turismul, fotografia, calatoritul in general, povestile!

Sunt oameni pe care ii admir mult atat pentru caldura si naturaletea cu care gestioneaza situatiile si intalnirile dar si pentru curajul de a face cat mai multe lucruri, cat mai bine si de preferat pe cont propriu.

Alex scrie pe pagina lui de Facebook:

Studiu de caz Cum se naște din senin un proiect nou care mă entuziasmează la culme. Dialog între mine și Dragos.
A: Știi pagina Humans of New York?
D: Desigur.
A: Și ce părere ai dacă am face și noi ceva similar, însă doar cu turiștii străini care vizitează Bucureștiul?
D: Let’s do it!
Și uite așa tocmai am lansat împreună proiectul Travelers of Bucharest. Este despre oameni și poveștile lor. Și nu în ultimul rând, este despre capitala noastră.

Dragos, tot despre proiect, tot in ziua lansarii:

Împreună cu Alex Filip am început proiectul Travelers of Bucharest. Fotografiem turiștii străini de pe străzile Bucureștiului și le aflăm poveștile. De ce au venit aici, amintirile care le iau cu ei, lucrurile frumoase care li s-au întâmplat.
Printre primii turiști cu care ne-am întâlniti au fost aceste trei doamne. Sunt brazilience, dar stau în Elveția și au venit să-și viziteze un prieten din România.
Erau tare încântate de cât de primitori sunt oamenii. Nu aveau lei ca să plătească taxiul și nici unde să schimbe francii elvețieni. Recepționistul hotelului la care stăteau le-a dat banii de care aveau nevoie fără nicio problemă.
„Without him knowing us, he borrowed us the sum of money needed, and we didn’t have to sign any papers. Very nice of him!”

Si poza cu doamnele din randurile de mai sus:

 

travelers of bucharest

La final va las iar link-ul catre pagina de Facebook, va invit sa le dati like, sa folositi hashtag-ul #travelersofBucharest cat mai des si astfel, impreuna, sa crestem comunitatea!

Unde ii mai gasiti pe ei?

Alex: Facebook, Twitter, Instagram, Blog

Dragos: Facebook, Twitter, Instagram, Blog

Sa urmarim povestea!

travelers of bucharest

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 comments