• Menu
  • Menu

Traseul nostru din ultima vreme și câteva gânduri despre Laos

Una e să călătorești câteva zile în Laos, cu țintă fixă și durată de timp bine stabilită, prin tur rezervat și alta e să începi să mergi prin locuri mai puțin vizitate de turiști, orașe – stații de autobuz, prin frumosul și sălbaticul Laos!

În Thailanda nu am făcut cine știe ce research iar aici internetul nu e chiar prietenul nostru. Asta condimentează și mai mult relația noastră cu această țară!

Hai să încercăm să vă lămurim cu harta în față care a fost traseul nostru și ce mai urmează.

traseu asia 2016_1280x711

Din Pai (în stânga jos pe hartă 🙂 ) ne-am întors în Chiang Mai. Eram avariați așa că a fost o perioadă foarte calmă pentru noi. Am lucrat mai mult, aveam de mers la spital și cam atât. Am poposit puțin și în Chiang Rai apoi am traversat granița în Laos și ne-am oprit chiar în orașul de la graniță – Huay Xai.

De aici engleza a început să fie tot mai rară iar peisajele rurale să fie tot mai dese! Mai greu este că oamenii îl iau pe „nu” în brațe atunci când încerci să te înțelegi cu ei.

Ah, dar cât de sălbatică și frumoasă este totuși această țară!

landscapes around Laos-3_1280x705

landscapes around Laos-7_1280x638

landscapes around Laos-11_1280x720

landscapes around Laos-18_1280x720

landscapes around Laos-17_1280x720

Zilele trecute încercam să căutăm cazare. Autobuzul ne lăsase undeva în mijlocul orașului, dar nu în stația de autobuz. Nu știam exact dacă trecusem de oraș sau nu. Am întrebat o doamnă de la un magazin unde găsim un hotel. Nu a înțeles ce spunem. Ne-am pus mâinile sub cap, mimând ideea de dormit, implicit hotel (în mintea noastră). Eram transpirați, cu toate bagajele în cârcă. Tanti s-a dus spre o pernă și acum încerca să ne-o vândă. Când am zis nu și am insistat pe ideea de dormit, s-a dus spre o rogojină din magazin! Am renunțat și am râs copios!

Acum suntem în Nong Khiaw, vom exoplora puțin zona, apoi o să începem să coborâm spre Luang Prabang, unde staționăm o lună și testăm Work Away.

In Laos inveti ce e trezitul dimineața!

Acum 2 zile ne-am trezit la 6 ca să prindem autobuzul de 8 jumate. Pe la 7 si ceva am descoperit că e la 7 jumate și ne-am resemnat că îl luam ziua următoare. Puțin mai târziu am aflat totuși că e la 8 jumate. Dar autobuzul e doar pentru localnici și chinezi pentru că trece prin China și am avea nevoie de viză.

Până la urmă am plecat spre un alt orășel din Laos, mare hub de autobuze. Urma să petrecem o seară acolo ca ziua următoare să ne hotărâm la o destinație din Laos și să plecăm spre ea.
Dacă nu ești sigur de destinație normal că habar nu ai la ce oră ai autobuz. Până ne-am hotărât însă deja se închisese stația de autobuz și se terminase și netul.
Wifiul bun e o comoară pe aici. Wifi-ul și informația.
Așa că am pus ceasul să sune iar la 6. Până la 8 când pleacă primele autobuze știam că avem timp. Din fericire de dimineață internetul funcționa iar, am aflat că la 9 este bus-ul, ne-am mai relaxat. În stație totuși plecarea era anunțată la ora 10:00.
Laos te solicită puțin. E o aventură să comanzi de mâncare, sa primești informații în general. Dar e plăcut și interesant și face bine pentru creativitate! 🙂

Până una alta, dacă ne ajută și internetul, azi ne gândim să facem un live în care să povestim despre toate cele întâmplate în ultima vreme! Vă ținem la curent pe pagina de Facebook! Și o să vezi live priveliștea de la biroul nostru de zilele astea!

We have an amazing planet. I wish we won't ruin it! #travel #landscape #sunset #lp #livetravelchannel

A photo posted by simonastanescu (@simonastanescu) on

Să ne vedem cu bine?
P.s. – ce oră ți se pare mai potrivită pentru live? 🙂

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

1 comment