• Menu
  • Menu

Revelionul nostru în Antigua, Guatemala

Am renunțat de ceva vreme la presiunea Revelionului. Nu, nu o să îmi schimbe noaptea dintre ani radical viața. Pentru noi ziua de ieri a fost undeva între relaxare și plimbare. Neapărat cu multe zâmbete. Iar 12 noaptea m-a prins cu piele de găină privind la un cer plin de artificii.

Despre guatemalezi se pot spune multe, dar mai ales că le plac artificiile și pocnitorile. Încă din San Cristobal de las Casas în Mexic am sesizat că nu e zi în care să nu pocnească niște artificii pe undeva. În Guatemala sunt la ordinea zilei și fără o ocazie specială. Și acum, la ora 12, încă se aud în depărtare.

Nu are sens, așa-i? Artificii la 12 ziua? Se pare că azi toată ziua o să tot fie. Se sărbătoresc primele 24 de ore ale lui 2018! 🙂

Revelionul în Antigua

Pentru că străzile erau pline de oameni ne așteptam să fie ceva mai activ. Să fie concerte sau măcar niște cântăreți în stradă. Muzica în schimb se auzea mai mult de la baruri, nu cântată live. Pe străzi vânzătorii ambulanți vindeau tot felul de bentițe cu luminițe, țigări la bucată și lampioane.

În parcul central din Antigua atmosfera era undeva între: ce drăguț și ce multă agitație și sper că nu mor azi. Asta pentru că se încercau lansări de lampioane care mai picau pe lângă cei din parc sau pe clădirile din zonă.

Supermarketul a stat deschis până târziu în noapte iar înăuntru era tot atmosferă de fiesta. Decorațiuni, reduceri care mai de care, spumă care să simuleze zăpada și furnicar de oameni.

Iar noi am preferat filmele bune și conversațiile lungi în locul petrecerilor la care toată lumea se distrează online.

Revelionul lui 2018 pentru noi

A fost aproape perfect. Aproape doar pentru că suntem departe de familie și prieteni. Dar perfect pentru că ne-am făcut toate condițiile să fie așa.

Pe zi ne-am cumpărat chestii de ronțăit și băutură. Rețeta simplă – cuba libre. Antigua în ultimele zile s-a transformat dintr-un oraș micuț, colonial, într-un oraș plin. Turiști de peste mări și țări, dar și o droaie de localnici. Toți veniți aici pentru Revelion. Ieri pe Booking nu mai găseai în Antigua nici un colț de pat disponibil. Cel mult un cort la suprapreț.

Hostelul la care stăm are o terasă cu o priveliște foarte tare. Se văd doi dintre vulcanii din Antigua. El Fuego și Aqua. Lângă noi este o altă terasă, un local. Cu muzică bună din fericire.

Toți cei de la hostel fie au dormit, fie au fost în baruri. Așadar am avut doar pentru noi la 12 noaptea toată terasa, muzica bună a vecinilor, stricla de rom, Netflix și cerul plin de artificii din Antigua.

Oooo, da. Și câte artificii au fost! Multe și foarte aproape. Nu am văzut niciodată atât de multe artificii într-o zonă atât de mică. 360, de jur împrejur, pe munții din depărtare, la casele din apropiere bubuiau artificii, petarde și pocnitori. Atât de mult încât mi s-a ridicat părul pe mine. Și-n timp ce mă speriam de zgomote, simțeam cum mi se încălzește sufletul de fericire. Vezi aici o mică bucată.

Deci 2018 a început dansând, râzând, îmbrățisând, cu filme bune la care am râs în hohote. Ceva ce noi am putea face și în orice altă zi. Ceea ce, să fiu sinceră, vă doresc și vouă!

Urări în noul an

Sper să profitați și să vă bucurați de orice zi. Fie că e o zi de miercuri banală, sau ziua voastră. Să aveți oameni lângă voi cu care să nu vă plictisiți chiar și atunci când nu faceți nimic ce ar putea să pară wow.

 

Noroc și un an nou minunat să aveți! Mâine urcăm pe un vulcan. Începem bine anul, făcând ceva diferit. Voi cum vă relaxați în perioada asta? Ce vă doriți de la 2018?

 

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments