Revolut au intrat oficial și pe piața din România. În cazul în care te întrebi ce este Revolut și cum te ajută o să îți răspund scurt că cel mai mare avantaj îl ai pentru plățile în valută prin simplul fapt că la ei conversia se face la cursul zilei, nu la alt curs special.
Iar acum, cu intrarea pe piața din România, oferă și emiterea gratuită a primului card. Găsești detalii la ei pe site.
Ok, ce este Revolut?
O companie ce își propune să fie cea mai bună alternativă bancară online. Startup-ul a pornit în în 2015 oferind utilizatorilor:
- transferuri internaționale gratuite.
- zero comisioane la plăți.
- fără comisioane la retragerile de la ATM (până într-o anumită sumă).
Detalii găsești și pe pagina lor de Facebook – Revolut România.
Cum îl folosești?
Folosești contul și cardul tău oricând dorești, dar te ajută cel mai mult în călătoriile tale în străinătate. Nu mai pierzi atât de mulți bani la rata de schimb și eviți și comisioanele cam piperate uneori.
Poți să citești aici despre costurile pentru retragerile noastre în Guatemala, din contul de PFA și cele personale.
Alt mare avantaj este că cei de la Revolut se mișcă foarte rapid. Dacă treci printr-o pățanie ca a noastră și rămâi fără carduri, ei îți trimit în doar câteva zile un card nou, oriunde în lume.
Din păcate pentru băncile clasice durează uneori și câteva săptămâni sau vizite în agenție pentru a intra în posesia cardului.
Revolut în România
Au deschis recent birouri și în România, având deja peste 30.000 de utilizatori. Dacă vă faceți cont și comandați și cardul fizic acesta vine gratuit până la data de 31 mai.
Detalii despre cum îți deschizi un cont și comanzi card găsești aici.
Utilizatorii au mai avut probleme zilele astea și le-a fost retrasă taxa de emitere card, apelați însă la departamentul suport și banii vor fi returnați.
Variante de conturi Revolut
Puteți opta pentru opțiunea Standard care este gratuită, sau cea Premium care costă 7 lire pe lună.
Opțiuni cont Standard Revolut
- Contul curent în Marea Britanie
- Cont de Euro cu IBAN gratuit
- Cursul de schimb interbancar
- Transferuri bancare gratuite în 25 de valute
- Retrageri ATM gratuite până la £ 200 / € 200 (sau echivalent)
Opțiuni cont Premium Revolut
- Contul curent în Marea Britanie
- Cont de Euro cu IBAN gratuit
- Cursul de schimb interbancar
- Transferuri bancare gratuite în 25 de valute
- Retrageri ATM gratuite până la £ 400 / € 400 (sau echivalent)
- Transferuri valutare nelimitate
- Carduri Revolut Premium gratuite
- Asigurare medicală gratuită când călătorești
- Livrare gratuită oriunde în lume
- Suport pentru clienți 24/7
- Promoții Premium exclusive
- Carduri virtuale gratuite de unică folosință
Pentru varianta premium ai 14% reducere dacă plătești în avans.
Alte beneficii
Văzusem de dimineață, dar nu mai găsesc acum știrea, că operatorii din turism au început să ofere deja diferite avantaje și reduceri pentru plățile prin intermediul Revolut. Și mă aștept să apară tot mai multe acțiuni de genul în perioada următoare.
Ți-ai face cont? Ai deja?
[…] asta o să vă amintesc iar despre Revolut. O alternativă financiar-bancară. Poți să citești în acest articol mai multe detalii. Azi o să povestim mai mult despre cum îl folosim noi și cât ne ajută să economisim, ce ne […]
Ceau Simona !
Ma poti ajuta te rog frumos cu un sfat ?
Merg in Germania o saptamana, in Regensburg mai exact, pe 15 decembrie.
Stau o saptamana si in acea saptamana imi va intra salarul din Romania.
Daca transfer banii de pe raiffaisen pe Revolut, (800 lei) si merg la un ATM in Germania, imi va trage comision ceva oare ?
Eu detin card MASTERCARD de la Revolut.
Cum ma sfatuiesti sa procedez, pentru a nu pierde foarte multi bani (prin taxe)?
Multumesc mult !
O zi faina sa ai !
Salutare!
Noi folosim Revolut si pana acum nu am platit taxe pt alimentarea contului. In aplicatia Revolut poti sa adaugi cardurile tale cu care vrei sa alimentezi contul si nu platesti comision.
Ti-as recomanda si prin Germania sa platesti tot cu Revolut. Noi avem ING si Raiff, ele convertesc euro la 4,82 / 4,85, in timp ce cu Revolut platesti la cursul de schimb – am platit cu 4,65 / 4,67 prin Polonia.
Evident, poti scoate si bani de la bancomat, in limita acelei sume maxime in functie de planul pe care il ai.
Noi folosim Revolut pentru majoritatea cumparaturilor online in alta moneda decat lei. De exemplu am cumparat bilete de avion pe care am dat cu Revolut 537 de lei. Cu ING as fi platit pe la 554 de lei. Sigur, suma economisita este destul de mica, dar vorbim de o singura tranzactie.
Ca sfat conret – pentru a evita cat mai mult taxele iti recomand sa alimentezi contul Revolut si sa platesti cu el cat de mult poti. Oricum mergi in Germania, poti sa platesti cam tot cu cardul pe acolo. (noi nu alimentam sume mari in el, ci cam cat stim ca am avea nevoie)
Evident, poti sa si retragi cei 800 de lei pentru care nu platesti comision de retragere.
Distractie placuta!
Simona iti multumesc foarte mult pentru sfaturi si pentru informatii !
Atunci nu voi scoate bani de la ATM,
Voi folosii cardul !
Nu ai pentru ce. Chiar m-ai inspirat sa mai scriu un articol pe subiect https://lipa-lipa.ro/2018/11/cum-folosim-noi-cardul-revolut-de-ce-este-util-si-cum-te-ajuta-sa-economisesti/.
Probabil o sa mai ai nevoie si de bani cash – pentru cumparaturi foarte mici, intrari la anumite obiective. Vezi oricum la fata locului. Distractie placuta.
Buna, Simona! Mi-am deschis cont! Acum abia astept sa-l folosesc cand merg la o scoala de vara la Sankt-Petersburg.
Cea mai buna alternativa pentru studenti!
Salut, Emi. Ma bucur! Sa iti fie de folos si haaave fun. Ce scoala de vara? Cat timp stai? Sa ne povestesti!
Scoala de vara se refera la un program educational-cultural de 3 saptamani organizat de Politehnica Sankt Petersburg si finantat de Gazprom. Anul acesta aproape 300 de studenti iau parte. Deja dupa prima saptamana pot sa spun ca am fost super incantat de Revolut, care daca ai internet te notifica imediat ca a fost realizata o plata. E mega flexibila apliatia. Imi pare rau ca pana acum doar cei din Europa au acces la ea, pentru ca am vazut ceva ce m-a socat aici. La specializarea la care sunt eu(dezvoltarea zacamintelor petroliere, aka. Reservoir Engineering) avem o treime de clasa din Iran. Nici unul nu are card bancar pentru ca bancile nu-i lasa sa aiba! Se stie contextul. Si baietii astia vin cu saci de bani dupa ei!!! E foarte greu sa faca plati. E si foarte greu sa gaseasca monede convertibile, iar toate aceste conversii le pot face doar in cateva locuri din Teheran. Daca Revolut le va permite sa-si faca conturi , atunci o problema mare ar putea fi rezolvata. Cat despre Rusia, e ok, daca stii rusa si accepti faptul ca internetul e slab si nu prea liber. Deci comunicatiile nu vor fi niciodata bune, indiferent de tehnologie.
Mă tot uit la Revolut de ceva vreme, dar nu știu cât de funcțional e pentru zona mea. Adică în Asia și în special în Asia de Sud-Est se preferă mai mult cash (evident, cu câteva excepții notabile gen Singapore), iar retragerile cash gratuite nu-s chiar suficiente: 200 GBP/400GBP pe lună.
Nu știu nici în ce măsură se pot retrage fonduri din contul de PayPal pe cardul Revolut, o să mai citesc despre.
Eu recomand un mix intre Revolut si cardul bancii tale din Romania.