• Menu
  • Menu

Cum folosim noi cardul Revolut, de ce este util și cum te ajuta sa economisesti?

Ideea acestui articol a pornit de la o întrebare primită recent la primul articol scris despre acest serviciu. O să mai menționăm de la început că nu avem o colaborare cu Revolut și nu ne-au plătit. Ci doar credem că este un serviciu ce are un avantaj evident. Mai ales dacă te plimbi destul de mult.

Bun, acum că am lămurit asta o să vă amintesc iar despre Revolut. O alternativă financiar-bancară. Poți să citești în acest articol mai multe detalii. Azi o să povestim mai mult despre cum îl folosim noi și cât ne ajută să economisim, ce ne place până acum.

Cum folosim noi Revolut?

Pentru că relația noastră este oarecum la început alimentăm cu sume destul de mici contul.

Folosim Revolut pentru:

  • orice plată prin străinătate. De exemplu în Polonia am plătit în 80% din timp cu Revolut. Asta a însemnat că am economisit salvând pur și simplu cursul de schimb.
  • Plata cazărilor, a biletelor de avion etc. Pentru că la fel, schimbăm euro cu 4,65 sau 4,67 (zilele astea), nu cu 4,82 sau 4,85 cu cât convertesc băncile noastre.

Motive pentru care folosim și ne-am îndrăgostit de Revolut

Exemple de economisire cu Revolut

Am cumpărat bilete de avion și am economisit astfel vreo 17 lei la o singură tranzacție.

Am făcut un calcul rapid și în Polonia cred că am economisit cel puțin 250 de lei pur și simplu plătind cu Revolut.

În funcție de planul pe care îl alegi poți scoate fără nici un cost o anumită sumă de la orice bancomat din străinătate. Pentru planul standard, pentru care nu se plătește, poți scoate până la 800 de lei gratuit. Peste această sumă se plătește un comision de 2%.

Vezi aici planurile tarifare și informații pentru ele.

Oare de ce își permite Revolut să te ajute să economisești?

Ei spun că sunt atât de competitivi pentru că aleg să investească banii pe care îi fac în afacerea lor și mai puțin în publicitate.

Extras dintr-un newsletter Revolut – You might not know this, but we reinvest every penny we make back into the business. You see, instead of spending millions on fancy ad campaigns, we’d rather hire more people and build cool stuff. 

Ce îmi mai place la Revolut?

Poți bloca/debloca rapid cardul

Dacă ai o suspiciune, poți foarte ușor să blochezi cardul din aplicație. Daaar să îl și deblochezi după ce te liniștești și a trecut panica. Să spunem de exemplu că îți pierzi cardul. Sau, așa cum am pățit eu, ai o tranzacție pe care nu o recunoști. Dai frumos freeze card cât să stai liniștită, apelezi la suport, te lămurești ce e cu tranzacția, dai unfreeze card.

Mie mi s-a părut cool și când am descoperit că banca mea are opțiune de blocare card în aplicație. Doar că acolo procesul este final și ireversibil. Deci dacă aș avea o plată pe care nu o recunosc prima dată ar trebui să mă lămuresc și apoi dacă e grav să blochez cardul.

Răspund foarte rapid solicitărilor

Și dacă tot spuneam un paragraf mai sus despre contactat departamentul de suport, ei bine, vă anunț că și aici am avut o experiență foarte bună. Mi-au răspuns într-un timp scurt, au investigat, m-au lămurit ce și cum, au verificat de două ori. 🙂 10 cu felicitări.

Deblochezi aplicația rapid, cu amprentă

Știu că este ceva minor, dar îmi place foarte foarte mult această opțiune. Bang amprentă, imediat te-ai logat.

Nu trebuie să te dai peste cap să te faci muscă. Așa cum mai pățesc eu uneori la banca mea unde trebuie să primesc SMS cu un cod de autentificare din când în când. Ceea ce este foarte frustrant pentru că uneori de exemplu sunt în mijlocul lui nicăieri în Filipine pentru două luni și nu am suficient semnal cât să primesc sms-ul. (Realizez și că astea sunt cazuri excepționale iar banca mea nu vrea decât să se asigure că banii mei sunt în siguranță, dar tot frustrant este uneori.)

Graficele din aplicație

Ai tot felul de grafice de cheltuieli pe categorie, vânzător și țara în care ai făcut tranzacțiile respective, în ce zile ai cheltuit mai mult sau când ai avut cheltuieli, poți să îți setezi un buget. E cool.

Opțiunea Vaults

Asta este o opțiune simpatică, dar care pe mine nu mă dă pe spate enorm. Practic îți rontunjește fiecare tranzacție și pune în pușculiță măruntul. Să spunem că plătești ceva de 41 de lei, atunci 4 lei până la 45 vor merge la economisire.

Pe mine personal nu mă impresionează așa de mult pentru că noi deja economisim în mod constant, ne-am învățat să facem asta și nu prea simt nevoia acestei jucării pentru a putea să mă urnesc să strâng bani.

Mi-am setat însă un seif, i-am spus „Van life” și acum privesc la bani cum se adună fără să fac nimic. Mă rog, tot banii mei sunt, doar că se duc în alt buzunar.

Ce ne mai tentează la Revolut?

Opțiunea premium sună grozaaav pentru că include și asigurare de călătorie și asigurarea bunurilor în timp ce călătorești. Problema este doar că poți să stai plecat doar un anumit număr de zile la rând.

  • when You have reached and / or exceeded 183 days travelling outside Your Home Country in any 12 month period; or,
  • You have exceeded the maximum per Trip length of 40 days; (de aici

Ceea ce pe noi ne cam încurcă pentru că stăm plecați mai mult de 40 de zile la rând și cu siguranță călătorim momentan mai mult de 183 de zile pe an. Pentru voi s-ar putea să fie însă de folos această informație.

Când și unde este cel mai util Revolut?

Evident atunci când călătorești, mai ales în țări unde poți să plătești aproape peste tot cu cardul. Dacă pleci să vizitezi niște triburi izolate, atunci Revolut nu o să poată să te ajute prea mult.

Atunci când faci cumpărături online în altă monedă decât lei. Pentru orice fel de cumpărături online. De la haine și accesorii până la cazări, bilete de tren, de avion, de autobuz.

Oare am fost clară? Voi folosiți Revolut? De ce da, sau de ce nu?

foto cover – Dean Drobot/Shutterstock

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

12 comments