• Menu
  • Menu

Dap, ne plac insulele. Fugim iar la vreme mai caldă

Nu știu nici eu oare ce e așa de special la insule în general de ne atrag. Să fie vegetația, sau poate clima? Nici nu contează! Ideea este că fugim iar în insule. Și nu sunt nici măcar alea la care ne așteptam noi. 😛

Am redecorat și-am fost adulți o vreme, dar gata cu frigul. Ne-am gândit, ne-am răzgândit, ne-am și certat puțin. Voiam să plecăm în Zanzibar. Dar îl lăsăm să ne mai aștepte, poate până prin Octombrie-Noiembrie încolo. Sau cine știe, când o să îi vină momentul. E timp pentru toate.

Vorbind cu o prietenă îmi spune de o ofertă. Era un fel de pachet turistic, dar de acolo am pornit cu inspirația. O destinație pe care o am pe radar de vreo doi ani. Știți că preferăm să mergem cătinel, încet, să vizităm un loc, să simțim ca localnicii. Pe cât se poate. Deci să mergem cu agenția nu era chiar opțiunea noastră preferată. Chiar dacă ne surâdea.

Așa a început un lung șir de căutări de zboruri. Ne-am gândit și răzgândit vreo două zile, Alex nu era în București, eu eram gata gata să cumpăr biletele și cu o „escală” de o săptămână în Porto.

Multe simulări de zboruri mai târziu, până la urmă dedicăm câteva săptămâni doar destinației principale.

Plecăm în Insulele Azore și simt că nu o sa mai vrem să ne întoarcem de acolo.

Dacă aveți recomandări pentru noi, dacă ați fost în zonă, așteptăm orice detaliu. Nu suntem mai deloc pregătiți. Am tot spus că o să citesc ghidurile de călătorie de care am povestit și în acest articol, dar de când am luat biletele și până acum am tot avut alte priorități.

Săptămâna trecută am realizat și că în perioada asta nu prea circulă bărcile între cele 9 insule ale arhipelagului. Deci o să fim nevoiți probabil să ne mai luăm cel puțin un zbor.

Nu ne deranjează să rămânem nici doar în Sao Miguel pentru că din câte am citit ai nevoie de un minim de cinci zile pentru a explora insula. După cum am povestit în articolul de ieri pentru noi asta înseamnă probabil minim 10 zile. Vremea e schimbătoare în insulele Azore, deci dacă nimerim și o zi cu vânt puternic sau ploaie și nu putem ridica drona, deja ne întindem la două săptămâni.

Să ne urmăriți, noi vă trimitem poze. Evident, vă așteptăm să repetați experiența. Vă las o fotografie de pe Shuttestock, apoi o să vă aștept pe Instagram. Plecăm pe 19, deci mai avem doar 4 zile și mai nimic pregătit. 🙂

Mulțumesc Ioana pentru inspirație și pontul excursiei cu cei de la Miramont. De acolo a pornit toată scânteia. Și a escaladat, v-am spus doar că eu și Alex ne-am și ciondănit nițel căci eu eram mai concentrată pe plecări, iar el e concentrat cu rezolvat probleme administrative. 😀 Totul se termină cu bine când sunt bilete de avion la mijloc. 😉

Cât am dat pe bilete

Nu au fost cele mai ieftine, dar mi se pare un preț destul de bun.

Am dat 260 de euro de persoană. Am folosit Bonusway și Revolut când am rezervat biletele și am economisit vreo 100 și ceva de lei. Din Bonusway primești cashback, am povestit aici cum funcționează.

Avem amândoi căte două bagaje de mână incluse în preț. Am povestit aici de ce nu mai luăm bagaj de cală decât în foarte puține cazuri. Partea bună este că și programul de zbor este decent.

Iar de când avem ceva mai mult echipament nu mai putem pleca doar cu un bagaj de mână fiecare. 

Așteptăm și de la voi informații despre insulele Azore și recomandări. Mulțumim!

(nu mai am răbdareee, nu mai am răbdareeee)

Foto cover – Insulele Azore by Nido Huebl/Shutterstock.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

8 comments

https://www.googletagmanager.com/gtag/js?id=G-EYVJ26KTP3