• Menu
  • Menu

Ce poză „de Instagram” mai facem azi?

Pfuai, nici una! Se poate? Hai să nu mai facem poze pentru Instagram, ci mai mult pentru noi. Știu, o să îmi iau muuult hate, dar această cultură a superficialității ne face pe toți și mai nebuni, dar și mai lipsiți de empatie.

Oh, nu că eu nu sunt așa, doar că trebuie să învățăm să mai tragem și linie. Să știm să mai spunem și stop. Trei exemple, sunteți liber să mai adăugați.

Când ești în cimitire sau locuri comemorative

Fotografia perfectă de divă NU își are locul la Auschwitz. Ok?!

Când strici programul tuturor

Eu vă jur, a ajuns să îmi fie tot mai rușine să spun că avem blog și o activitate online. Eram în Turcia și ne-am împrietenit cu o tipă ghid. Ne-a întreabt ce facem, i-am spus că avem blog, ea ne-a răspuns – ah, deci sunteți influenceri. Din tonul ei, cu toate că zâmbea și a încercat să pară că nu o spune în nici un fel, am înțeles că influencer nu e chiar de bine.

Ne-am dat în vorbă, apoi și-a făcut curaj să ne povestească doar câteva dintre pățaniile avute. La un moment dat a avut un tur low-budget. Mai mulți studenți, au stat în hostel, era ok-ish, dar nu chiar minunat. Una dintre fetele din grup era, citez:  influenceriță d-asta. Știa ea de pe instagram că poate să ia micul dejun la un hotel de multe stele și a ținut musai să meargă toți acolo.

Aici, sincer eu cred, a fost și eroarea lor. Și-au dat programul peste cap, au mers toți după ea, doar ca să descopere că au plătit de 5 ori mai mult pe ceva ce nu își permiteau și au mai stat și încă o oră după fata asta ca să surprindă ea unghiul perfect. Din postările ei părea că a stat la hotelul ăla, că i-au pregătit ei micul dejun. Când realitatea era că stătuse trei sate mai jos, într-un hostel îndoielinic. Cine a știut?

Ghida ne mai spunea că i se întâmplă foarte foarte des să dispară cu orele oamenii „celebrii de pe internet” sau să întârzie cu orele fără să anunțe. Și că în general îi e foarte greu cu oamenii ăștia din postura ei de ghid.

Îi ascultam poveștile și mă gândeam: sper că noi nu am fost niciodată chiar așa. Sunt empatică și văd și din partea cealaltă și știu că poate să fie ușor uneori să îți pierzi capul.

Animalele și Instagramul

Moaaa, să vezi ce o să sară likeurile când o să pun poza asta cu tigrul!

Și, să fim serioși, parcă așa și e. Orice e mai wow și mai ieșit din comun are rost de strâns likeuri. Nu stăm să ne gândim prea clar care sunt consecințele din spate. Citește acest articol.

Photos of tourists with captive wild animals abound on social media platforms such as Instagram. With the tap of a finger, travelers post their images of exotic animals for the world to see. But often travelers and fans alike are unaware of what the animals’ lives are really like.

Pe mine faza asta m-a năucit și m-a făcut să spun: nu cred că se poate așa ceva!

In a forest outside Moscow, Stepan, a 26-year-old brown bear and social media star, sits between an angel-wing-clad model and his owner, Svetlana Panteleenko. Moscow-based photographers pay $760 each to capture the scene for their Instagram feeds.

Am povestit aici de ce nu am mers la templele tigrilor, aici am făcut un review pentru Orfelinatul de Elefanți din Sri Lanka de unde am plecat cu gânduri amestecate și mi-am promis că nu mai fac. Aici am intrat puțin în informații despre animalele marine ținute în captivitate. Iar aici am intrat și în durerosul și delicatul subiect orfelinate.

Ce poză de instagram mai facem azi?

Mă mai trezesc spunând din când în când. Tot mai rar, pentru că nu e genul meu. Nu pot să stau sexy la cameră dacă am o zi super aiurea, părul nu îmi stă bine și am cearcăne până la bărbie.

Hai să ne fie viața așa misto încât să strângă sute de likeuri pe Instagram. Iar când nu se întâmplă să știți că e ok și asta. Nu totul în viață e drăguț, instagramabil și de porțelan. Și până și porțelanul se mai sparge…

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments