• Menu
  • Menu

Unde am găsit mâncare mexicană bună în București?

Din când în când mai postăm pe aici și rețete cu care am rămas din lumea întreagă. Pad Thai, creveții tempura (și aproape orice ai tu chef – carne, legume, totul merge gătit tempura). Nu am pus încă rețeta indiană, dar avem în plan să o gătim curând, să o fotografiem puțin și apoi să vă spunem și vouă cum o gătim noi.

Ce nu am reușit însă să gătesc acasă sunt tortilla (de porumb, neapărat), în care să împachetăm niște tacoși de toată frumusețea. Nouă ne-a plăcut mâncarea în Mexic. Foarte mult. Practic în cele două luni de Mexic eu cred că aproape am mâncat echivalentul greutății mele în tacos. Băi, și nu-s o femeie ușoară. 😉

Luam taco de la restaurante aflate în piețe, de la vânzători ambulanți pe stradă, de la restaurante fancy. Mereu “fără coriandru vă rugăm”, dar mereu aveau și puțin din iarba diavolului în ei. Cât să nu uiți că ești în Mexic.

Iar pentru niște taco de succes ai nevoie de tortilla ca la ea acasă. Te mai scalzi de ingrediente pentru umpluturi, mai găsești sosuri prin supermarketuri. Gustul ăla de tortilla de porumb făcută de mână e însă diferit. Ce am găsit prin magazine nu m-a satisfăcut mereu, am încercat așadar să fac eu.

Tortilla de porumb făcută acasă?

Un eșec major! În două acte chiar!

Rețetele de pe net pentru tortilla zău că par mai ușor de pus în practică decât sunt în realitate. Poate am greșit eu cantitățile, poate nu am frământat destul. Poate am frământat prea mult. Cert e că eu și tortilla nu am trecut încă de faza pe aluat. Și-am încercat de două ori să mă calific.

Mai în toate plecările noastre am tot încercat restaurante mexicane. De cele mai multe ori am plecat dezamăgiți, promițând că le oferim maxim 3 stele pe google.

Taqueria El Torito

Update: cineva mi-a spus că el și prietena lui au făcut toxi-infecție după ce au mâncat aici. Mnuștiu. Noi am fost ok și o să mai revenim, vă anunțăm dacă ceva merge prost.

Aici am fost prima dată cu sor-mea și o prietenă acum câteva luni. Îi tot urmăream pe Facebook și știam că marțea e Taco Tuesday. 3,5 lei un taco adică 14 lei porția.

Prima vizită la Taqueria El Torito m-a făcut să îmi doresc și o a 2-a. Cu toate că am plecat de acolo puțin indecisă. M-am bucurat să descopăr gustul băuturilor din Mexic. Preferata mea e Jamaicata (sau derivări), pe când horchata, cea făcută din orez, îmi lipsește ca idee, dar nu e preferata mea.

foto shutterstock Horchata

În Mexic arătau cam așa recipientele din care puteai cumpăra aceste sucuri naturale. Jamaicata parcă aduce puțin cu Fanta Madness, dar fără acid.

Vizita cu numărul doi la Taqueria El Torito, decisiva.

Ne-am înfipt fiecare ieri la câte o porție de taco (4 bucăți), comandați fără coriandru, dar aduși cu un strop de coriandru totuși, fix ca în Mexic. Sincer nici nu l-am simțit. Au fost perfecți.

Am vrut să pozez mai mult și mai frumos mâncarea, dar am fost sincer mai ocupată să mănânc, rezultând fotografia din cover. Care mi se pare cea mai potrivită pentru locul ăsta.

Știam eu că lipsește ceva lângă taco, iar Alex a identificat și cerut imediat ce lipsea: lime! În Mexic totul avea și lime lângă. Lime, avocado, roșii și tortilla, smântână sunt chestii care nu lipsesc niciodată din casele mexicanilor, așa cum ne-au povestit fetele de la Hostel 53 cu care am stat aproape o lună.

Și de parcă asta nu ni s-a părut de ajuns, am mai poștit între noi si o quesadilla perfectă și ea. Servită cu sos roșu, dar și smântână lângă. Cu un înveliș ușor crocant și interior plin, cât să nu mănânci lipie cu puțin cașcaval leșinat, așa cum am mai pățit în alte locuri.

Distracția a meritat din plin, am plecat în ritm de rostogolire spre casă, după 82 de lei investiți într-o cină super gustoasă servită chiar la ora ei. Cu sentimentul ăla de: da, așa mâncare ca în Mexic mai merge, le-am da un 5 pe Google maps. 🙂 (tot timpul spunem că dăm stele, foarte des uităm să o facem)

Se înțelege, ne-am plătit singuri consumația și nu ne-a plătit nimeni să scriem rândurile astea. Reclama la noi pe blog fie costă scump și are un P în titlu, fie nu costă nimic. Parcă sunt orele mele de fizică din liceu unde transpirai pentru un 5 și luai zece doar pentru că ai avut o idee bună.

Taco Tuesday

Pentru a profita de promoție trebuie să sunați și să faceți rezervare pentru după ora 16. Și să stați cu ochii pe pagina de Facebook pentru a vedea ce fel de tacos au în ziua respectivă. O porție înseamnă patru bucăți cu 3,5 lei pe bucată. Nu am încercat, dar nici nu cred că puteți comanda câte unul.

Am hotărât astfel amândoi că în zilele de marți în care suntem în București, după ora 16, am rezolvat eterna noastră problemă: ce mâncăm azi? Nu știu dacă și la voi în cuplu e tot așa, dar pentru noi întrebarea de mai sus e un fel de sah. Ce mâncăm, cine gătește, cine spală vasele și cine merge să cumpere. O listă lungă de negocieri până când unul pică în șah mat.

Mai puțin pentru zilele de marți de ieri înainte! Taqueria El Torito, pregătește mâncarea!

Util de știut când servești mâncare mexicană

Ne întrebam ieri la restaurant oare pentru câți dintre cei care testează prima dată reacția e să spună – bună mâncarea mexicană, dar nu știu, au pus ceva ce nu mi-a plăcut. Șansele sunt foarte mari să fie coriandrul. Eu nu îl mai urăsc așa mult, să spunem că mi s-au mai educat gusturile, dar nu îl tolerez deloc în cantități industriale. Găsești aici un articol despre motivele pentru care urăsc oamenii coriandrul.

Recomandarea e să testați, să vedeți dacă vă place, poate nu aveți gena care vă face să îl urâți, dar testați și fără. S-ar putea să descoperiți că e și mai bun!

Vlog de călătorie – mâncarea în Mexic

Și poate ne nimerim marțea pe la Taquerie. Doar să nu aglomerați prea tare vă rugăm, pentru că ne place locul ăsta mult.

Și dacă ai o rețetă care funcționează pentru tortilla făcută în casă, te rog să împărășești și cu mine. Poate, poate îmi fac nițel curaj să mai testez.


Toți mexicanii întâlniți au răs când le-am spus de Taco Bell, spunând că aia nu e mâncare mexicană. Ba chiar, vestitul lanț de fast food, are restaurante în toată lumea, mai puțin în Mexic. 😉

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4 comments

Lipa Lipa
Prezentare generală a confidențialității

Acest site folosește cookie-uri pentru a-ți putea oferi cea mai bună experiență în utilizare. Informațiile cookie sunt stocate în navigatorul tău și au rolul de a te recunoaște când te întorci pe site-ul nostru și de a ajuta echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsești mai interesante și mai utile.