• Menu
  • Menu

Nomad digital vs angajat (2)

M-am gândit să vă aduc o serie nouă. Asemănări și diferențe între ce trăim acum și cum era viața atunci când eram angajați. Dacă ești curios să abordăm și alte subiecte, dacă ai întrebări anume, le așteptăm.

Am mai povestit asta, noi eram și niște norocoși și răsfățați și chiar nu ne puteam plânge prea mult de cum ne era viața la birourile de unde ne-am dat demisia. Pe rând o să tot adun aici asemănări și deosebiri pentru viața noastră. Atunci vs acum. Au trecut doi ani și tot strângem experiențe.

Partea bună

Pot absolut oricând vreau să iau o pauză de somn. Asta presupunând și că am suficient timp să o fac. Mai ales în zilele în care oricum nu sunt foarte productivă. Nu mă oprește nimeni și nimic să mă închid în cameră, sau să mă întind pe plajă/iarbă, după caz, și să dorm puțin.

Sau să mă opresc din tot ce fac și să îmi gătesc un prânz mai sănătos, nu doar să alerg până la Mega după biscuiți și croissante.

Partea mai puțin bună

Faptul că nu am un program constant. Că nu mai sunt nici eu sigură care îmi e biroul, care sunt zilele de birou și cele de explorare, când e weekend și când e mijloc de săptămână. Să nu mai vorbesc de program de mese, ore, timp pentru mai multe exerciții fizice și altele. Ajung și eu să spun cum îmi spunea un client mai deosebit la Hostel Costel astă vară – what is time? Binențeles, despre el credeam toți că e plecat puțin de acasă.

Și că e hacker. Wow… oare așa gândesc oamenii și despre noi? Suntem cuplul ăla care găsește uneori un loc potrivit și uită să mai plece de acolo. Ne petrecem zilele pe lângă laptopuri și când ne întrebi de cât timp suntem pe aici ne e mai ușor să spunem ca Timi, what is time.

Ce ai vrea să mai conțină rubrica nomad digital vs angajat?

Eu mă gândesc să adun aici și niște interviuri cu alții ca noi (români, dar nu numai), poate și niște povești despre cum, ce muncim și cum găsim de muncă. Ce a funcționat și ce nu a funcționat la noi și altele asemenea.

Dacă ai vrea să regăsești un interviu cu un om anume, te rugăm să ne lași recomandarea ta. Dar și orice alte idei/întrebări ai pentru noi și stilul nostru de viață.

Alte resurse utile

Mai sunt persoane care au poposit recent pe aici, așadar uite o listă de alte articole de folos

Ce este un nomad digital

Povești din viețile noastre

Buget de călătorie în Asia 1

Buget de călătorie în Asia 2

Buget Mexic

Zile de muncă – viața nu așa glamour a unui nomad digital

Nomad digital vs angajat – timpul

Despre spațiile de Coworking and coliving

Iar aici un review al unui spațiu foarte fain în care aș vrea să stau mai mult să muncesc (dacă mi-aș permite)

De ce sunt nomazii digitali viitorul?

Te lăsăm cu câteva articole citite de pe la alții

The future of being a digital nomad

Forbes – the future of work or too good to be true?

Future of work?

Ce cred eu despre nomazii digitali? Sunt early adopters al unui stil de viață ce o so devină oarecum mainstream destul de curând. Totul e să reușești să îți adaptezi viața și să iubești să călătorești.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.