• Menu
  • Menu

Bagajul de călătoare. Ce am împachetat cu mine când am plecat de acasă.

În febra pregătirilor de plecare nu am apucat să vă arăt bagajul meu. Apoi ne-am tot mutat dintr-un loc în altul și cu toate că întrebările pe subiectul ăsta curgeau, tot nu apucam să vă elucidez.

Așadar articolul de azi o sa fie despre ce am pus efectiv in bagaj, cum le-am ales, cum le combin, cat de des spălăm și altele în direcția asta.

Bonus mă gândesc să fac și un live pe Facebook în care să discutăm despre asta. Puteți să vă gândiți la niște întrebări iar eu aș putea încerca live să vă ajut.

Ce am luat cu mine

Strict numeric am luat așa:
– 9 tricouri
– o fustă (iar din Bangkok mi-am mai cumpărat una)
– 4 rochii
– un costum de baie intreg si mai multe combinații din 2 piese
– două eșarfe
– pijama
– 2 pulovere
– o pereche de blugi
– doua cămăși
-agende si carnetele de notat
– o carte
– sac de dormit
– prosop
– lenjerie și șosete
– chestii femeiești (creme, blush, fond de ten, parfum etc)
– o pereche de salvari de culoare neagră

Acum vine partea interesantă – cum le-am ales?!

Noi am început să ne facem ordine în lucruri cu ceva timp înainte de plecare.
Din capul locului știam că sunt 2 tricouri pe care le voi lua clar cu mine. Sunt pictate manual de Ana, care îmi e foarte dragă și nici nu mă gândeam să nu le iau. Chiar dacă cel negru este purtat rar, fiind foarte cald pe aici. Apoi cu foarte puțin timp înainte de plecare prietenii ne-au făcut cadou tricouri cu mesaj și ne e tare drag să le purtăm!

tricouri preferate

Restul tricourilor le-am luat în funcție de cât de noi erau și cât de mult îmi plăcea ce scrie pe ele, dar și cât mai deschise le culoare!

La capitolul rochii am realizat că nu stau prea bine așa că înainte de plecare am trecut pe la Ana Novic și am selectat două piese potrivite pentru mine și locurilor pe unde urma să mergem.

Rochița albă a fost preferata mea la plajă, dar nu numai! Comodă, se usucă destul de repede, plăcută, cu maneci largi care te lasă să respiri!

Dezavantajul este că fiind albă toată am reușit să o murdăresc în câteva locuri și nu mai reușesc să scot petele. Cu niște detergent, cred că asta e o problemă pe care trebuie să o rezolv eu manual.

dubai 2_1024x576

Rochița portocalie este și ea un vis și o pot purta în mai multe feluri. Cu inmioara în spate, cu un maieu sau ceva pe sub si inimioara in față si pentru că este elastică a fost purtata chiar și ca fustă!

rochie Ana Novic

Rochie Ana Novic 2

Fusta lungă a fost luată pentru că punându-i un cordon în talie se poate purta și ca rochiță. Ce e drept o port așa mai mult pe lângă hotel. Și nici nu o port așa des. Probabil pentru că e foarte lungă și destul de grea.

bagaj de calatorie

Eșarfele au fost probabil cele care au avut cele mai multe întrebuințări. Prosoape de plaja, ne-am învelit cu ele cand ne era frig, le-am folosit ca perne, ca obiect de îmbrăcăminte pe plajă și nu numai.

Costumul de baie întreg mi-a fost și el util pentru că il pot purta cu fustele.

costum de baie

Ce am cărat și nu prea am folosit.

Până acum am notat doar câteva rânduri in agenda stufoasă si poate din când în când notez idei in carnețel. În aproape trei luni de când suntem plecați mărturisesc faptul că nu am reușit să termin nici măcar o carte! Papetaria clar atârnă destul de greu și nu prea a fost folosită.

Bagaj de calatorie-8_1280x804

Pulovere le-am mai folosit in autobuze cu aer condiționat, blugii nu i-am mai îmbrăcat de când am ajuns în Asia și mă gândesc să îi arunc, dar tot nu-mi vine. Dacă o să am nevoie de ei…
Cu blugii, în ziua plecări, aveam pe mine o cămașă cu care nu m-am mai îmbrăcat de atunci. Serios că o donez curând!

Nici salvarii nu i-am purtat cine știe cât, le-am pus gând rău și când găsesc alții să îmi placă, îi arunc! Din poza de mai jos teancul din dreapta sus este cel de haine groase / cele pe care nu prea le port!

Bagaj de calatorie-6_1280x689

Cum le port?

Fustele cu tricourile și rar cu salvarii. Am o rochiță pe care îmi place să o port cu un tricou peste și astfel pare fustă. Le mai amețesc, le combin, astfel încât să nu mă plictisesc de ele!

Când mă mai plictisesc de haine îmi fac din rochii fuste și invers.

Spălăm hainele destul de des. Cred că la o săptămână, sau depinde pe unde suntem. Cât am stat la plajă era mult mai simplu. Eram toată ziua în costum de baie. Până acum am găsit peste tot fie servicii de splălat haine la preț decent, fie chiar săli cu mașini de spălat. Nu a fost necesar să spălăm la mână!

Și cred că v-am povestit suficient. Dacă ai întrebări le aștept.

Dacă e să tragi o concluzie din articolul ăsta e să te gândești înainte de a pune ceva în bagaj cum o să îl porți și în cât de multe combinații merge.
Eu am făcut inclusiv asta înainte de plecare. M-am îmbrăcat și dezbrăcat de haine, le-am combinat, am încercat să mă gândesc si în ce situații pot să le folosesc.
Nu îmi e teamă că dacă mergem intr-un bar mai de fitze de exemplu că nu am cu ce să mă îmbrac. Ma degrabă îmi fac griji pentru încălțări. Am plecat cu o singură pereche de teneși la mine și am mai cumpărat o pereche de papuci.

Aștept întrebările tale! Pentru mine e destul de natural să îmi fac bagajul, mi se pare că am luat chiar mult prea multe cu mine și vreau să le mai schimb, să renunț la unele!

Ah și am mai cărat și car degeaba fondul de ten și rimelul.

Leave a reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 comments